torstai 10. maaliskuuta 2016

"Hallittu latinolantio"

Hehkutanhehkutanhehkutan, mutta kun Nata on super ♥


Okei. Mun vatsalihakset kramppaa, mutta oli kyllä taas sen arvoista, että se on nyt pienin mahdollinen murhe. Se itseasiassa kertoo, että tein jotain oikein ja löysin ne itse asiassa jo aika kauan etsityt vatsalihakset. Ja kyllähän jo hevosen selässä harjoitusravi tuntui aivan erilaiselta, kuin vaikka viikko sitten. Pakko sitä vaan on vielä vähän hehkuttaa, kuinka hyvältä se ravi nyt tuntui, vaikkei se istuminen edelleenkään helppoa ollut. Nyt se oli jo melkein mahdollista.


Keskiviikkona alkuverkan jälkeen tunnin tehtävän nimi oli "kolmikaarinen kiemuraura". Juuri yksi niistä teistä, jotka aiheuttavat suunnatonta ahdistusta pelkällä olemassaolollaan. Joko en saa hevosta asettumaan tai suoristumaan, tai sitten en kumpaakaan. Ja koska arvasin, että ennemmin tai myöhemmin tähän tehtävän lisättäisiin harjoitusravia, teki todellakin mieli repiä hiukset päästä jo, kun Anne selitti, mitä tehdään. Siitäkin huolimatta, että tehtävä oli yksinkertaisempi, kuin tiistaina.

Oikealle tehty kiemura käynnissä ja ratsastaja, jolla näyttää olevan melko hauskaa
Itse asiassa tämä sujui yllättävän hyvin. Keskimmäinen kiemura piti tehdä käynnissä, jotta saan Natan asetettua huolellisemmin oikealle, mutta muuten kevyessä ravissa kiemurtelu ei tuottanut juurikaan ongelmia ensimmäisen kierroksen jälkeen - joten sittenhän voitiin siirtyä varsin hyvin harjoitusraviin. Tästä seurasi ratsastajan totaalinen lamaantuminen (kyllä, on äärimmäisen hankalaa tehdä mitään muuta samalla, kun kaikki keskittyminen menee istumiseen).


Kun lopulta pystyin vähän asettamaan ja taivuttamaan Nataa harjoitusravissa, saatiin jäädä kävelemään. Välikäyntien jälkeen haettiin vielä järkevämpää käsien asentoa muutamalla voltilla harjoitusravissa. Kun tämä sujui, saatiin jäädä jo loppuverkkailemaan. Ratsastajan vatsalihakset huutavat hoosiannaa todellakin, eli kyllä jo siinä harjoitusravissa riittää paljon treenattavaa. Nyt on kuitenkin helpompi lähteä sitä harjoittelemaan ja työstämään, kun pystyn vähän jo istumaankin (kauhulla odotan sitä päivää, kun pitäisi pystyä ravaamaan ilman jalustimia). Perjantaina ja lauantaina itseasiassa järjestetään meidän kotitallilla istuntakurssi, mihin mekin ollaan osallistumassa. Sunnuntaina konfirmaatiossa osaan sitten ainakin istua... :D

Kevytravi ja könötys
Ai niin, ja otsikkohan tuli luonnollisesti Annen kommentista, kuten lähes kaikkien muidenkin tuntipostausten otsikot. Tämäkin liittyi siihen harjoitusraviin. "Jousta vähän liikkeen mukana, älä jousta liikaa. Sellanen hallittu latinolantio." Ja voin kertoa, että ellen mä olisi silloin yrittänyt epätoivoisesti istua ja etsiä jostain "hallittua latinolantioa", tuo kommentti olisi voinut mahdollisesti herättää hienoista hilpeyttä.


~ Omppu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti