tiistai 11. elokuuta 2015

Ensimmäiset loikat Selmalla


Torstaina tosiaan olin taas ratsastamassa Selmalla, tällä kertaa vuorossa oli estetunti. Lähinnä ajatuksena oli kai katsoa, miten Selma hyppää ja testailla vähän, miten meillä sujuu esteillä. En mä sanoisi, että mitenkää kehuttavasti meni, mutta pätkittäin tuli ihan hyviäkin kohtia ja muutama tosi hyvä hyppy. Selma tuntui hyppäävän tosi ihmeellisesti, korkealle mutta pehmeästi, ja joistain kuvistakin näki, että kyllä ilmavara oli neidillä kunnossa... :D


Verkkailtiin ensin ihan sileällä, ennen kuin otettiin mukaan maapuomit. Selma muljahteli niistä yli mitään ihmettelemättä, joten siirryttiin tulemaan ristikko-ristikko- linjaa, joka oli keskellä kenttää. Ensimmäiset hypyt oli just sitä, mitä niiltä voi olettaakin, ja Selma jäi esteiden jälkeen tosi hitaaksi, esteelle imi kyllä ihan kohtuullisesti mutta vauhti tyssähti siihen ensimmäisen esteen jälkeen, jolloin toiselle tuli aina huonompi hyppy.

Ekoja hyppyjä tai ainakin eka hyppykuva, mitä äiti oli ottanut. Tästä näkee, miten hankalaa mulle on olla järkevästi Selman hypyissä mukana, vaikka kauhean pehmeästi neiti hyppääkin.
Kun sain Selman liikkumaan esteiden välissä eteenpäin, nostettiin jälkimmäinen ristikko pieneksi, ehkä 40-senttiseksi pystyksi. Tähän tuli kielto ja aika mielenkiintoisia hyppyjä, mutta myös pari ihan hyvää hyppyä. Tässä vaiheessa Selma alkoi väsymään niin paljon, että tulin pelkästään ensimmäisen ristikon ja maapuomeja pariin kertaan niin, että viimeiseksi kerraksi jäi hyvä hyppy, sillä Selmallahan ei ole hypätty kuin ties koska viimeksi. Niin hevosellekin jäi parempi mieli, vaikka aika lailla joutuikin huhkimaan, kun hyppykuntoahan neidillä ei juuri ole.

Makaan näissä kuvissa turhan paljon Selman kaulalla... Mutta tässä kuvassa näkyy juuri tuo ilmavara :D
Lopuksi käytiin vielä rannassa kävelemässä ja ravailemassa (itseasiassa tuli Selman yksi laukkapätkäkin otettua). Tunti meni kaiken kaikkiaan aika hyvin, vaikka ensimmäiset tunnelmat tunnin jälkeen olikin luokkaa "ei tästä tuu yhtään mitään, mä alotan sen kultakalojen kasvatuksen", mutta kun sitten jälkeenpäin rupesi miettimään, ei se nyt niin huonosti mennyt, minkä sille mahtaa, että toinen on vähän väsy... Selma kuitenkin vaikutti tykkäävän hyppäämisestä tosi paljon, mutta se piti silti tuoda huolellisesti ihan esteelle asti, tai tuli kielto. Koulukisojen jälkeen tarkoituksena olisi hypätä kerran viikossa ja mennä toinen kerta koulua, mikä ei heti ensin tuntunut niin hyvältä idealta, mutta toisaalta, ei se hyppääminen parane eikä niihin estetehtäviin tule sujuvuutta, ellei niitä harjoitella.

Tää on se ensimmäinen & eniten yllättäny kielto, kun meinasin lentää oikeen kunnolla

Siispä innolla odottelen tulevaisuuden estetreenejä, että pääsen opettelemaan, mitenkäs tällaisella hevosella pitäisikään ratsastaa. Sunnuntaina, kun juteltiin Annen kanssa siitä, että ratsastaja on juuri sen tasoinen, millä tasolla hän pystyy suorittamaan aivan minkä tahansa sen tasoisen hevosen kanssa, totesin, että mä varmaan menisin pulkankin kanssa järkevämmin estetehtäviä kuin Selman kanssa. Vastaus oli, että sitten mä olen Selman tasoinen ja se paranee harjoittelemalla Selmalla. Videolla näkyvät pätkät on parhaasta päästä, eli koko aikaa Selma ei tosiaankaan liikkunut noin hyvin eikä hypyt olleet noin järkeviä. Superheppa kuitenkin ♥


~ Omppu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti