torstai 27. elokuuta 2015

Kaunis hevonen ja massiivinen poni (22.8 koulukisat)

Miten meillä oikeastaan meni?


Ensin mä kipitin laittamaan Dollin kuntoon. Verkkailtiin melko hyvän aikaa, ehdittiin kävelemään ja keventelmäänkin, ennen kuin mun piti alkaa ponilta mitään pyytää. Laukattiin verkassa suht paljon, sillä Dolli tuntui verkassa tosi ihmeelliseltä, eikä mitenkään hyvällä tavalla. Laukassa etuosa tuntui kauhovan paikallaan takaosan ollessa suunnilleen tallissa, ja laukka oli selvästi huonompaa, kuin hetkeen. Ylipäätään Dolli oli takaosastaan tosi vetelä.

Näissä verkkakuvissa näkyy, miten paljon sumua aamulla oli!
Radalle lähdin ihan hyvällä fiiliksellä. Jossain ensimmäisen puoliympyrän paikkeilla iski sellainen ketutus, koska vaikka poni oli verkassa ollut pirteä ja melko raskas kädelle, se oli radalla älyttömän vetelä. Kuten videolta huomaa, useammassa kohdassa saan ratsastaa eteen ihan kunnolla. Käyntisiirtyminen tuli vähän liian aikaisin ja käynti meni pitkäksi, oikeassa laukassa poni yski (siksi vetää siis päätä alas muutaman kerran) ja vasen nousi vastalaukkana. Izkuleirillä niin hienosti mennyt keskiravi ei lähtenyt lähes lainkaan eteenpäin. En saanut Dollia taipumaan juuri lainkaan. Tavallaan jälkikäteen ajatellen 61,389% olikin positiivinen yllätys, sillä rata tuntui siltä, että alle 60 % saatiin.
Rata olikin melko tasaista kutosta. Muutama 6,5 (ensimmäinen halkaisija, oikean laukan nosto, viimeinen halkaisija), yksi 5 (vasemman laukan nosto) ja yksi 7 (lopputervehdys) mahtui mukaan, mutta muuten paperissa onkin pelkkää kutosta. Yleisvaikutelmassa askellajeista saatiin 6, samoin lennokkuudesta ja kuuliaisuudesta, kun taas omasta asennosta, istunnasta ja apujenkäytöstä tuli 6,5. Rata oli siis kaiken kaikkiaan melko tasainen, mikä on hyvä asia. Jos Dolli olisi ollut yhtään reippaampi, rata olisi ollut paljon paremmin. Lisäksi jo verkassa poni tuntui vastustelleen tuntumaa, ja paperissa lukikin, että mun pitäisi yrittää säilyttää tasaisempi tuntuma. Sen lisäksi pitäisi taivutella rohkeammin ja saada (massiivinen) poni energisemmäksi.


Sitten seurasikin se päivän kuumottavin vaihe; Selman odottelu. Muutaman pieleen menneen asian takia poni tulikin vähän päälle puoli tuntia ennen mun starttia, mutta kerkesin kuitenkin verkkaamaan. Annekin totesi, että mä olin nätisti sanottuna ihan paskana, kun odotin Selmaa, ja se on kyllä ihan totta. Ramppasin vessassa, tarkistin kymmeneen kertaan, että mulla on kaikki ja jossain vaiheessa hypin tasajalkaa paikallani. Enkä muuten hengittänyt.


Mahdollisimman nopeasti laiteltiin Selma kuntoon, kävelytin sitä kierroksen tallin ympäri ja lähdin keventelemään verkkaan. Aika kului älyttömän nopeasti ja tuntui, että olisin verkannut ehkä 10 minuuttia, kun mun piti jo mennä ison kentän päähän valmistautumaan. Otin siellä vielä parit siirtymiset ja sen jälkeen piti olla mun vuoro, mutta eiköhän siihen väliin pitänyt ottaa kymmenen minuutin tauko. No, me sitten käveltiin valmistautumispäädyssä ja odoteltiin.Lopulta, kun radalle päästiin, Selma tuntui yllättävän hyvälle. Se liikkui ihan kohtuullisesti, mutta kannusta sai silti käyttää. Tavallaan Selma tuntui junnaavan paikallaan, mutta tavallaan olin tosi tyytyväinen siihen, miten se liikkui. Oikea laukka nousi väärin ja vasemman Selma pudotti raviin ensin lyhyellä sivulla ja sitten vähän turhan aikaisin halkaisijalla. Käyntisiirtymisessä neiti oli vinossa, mutta vielä huomattavasti vinommassa viimeisellä keskihalkaisijalla, ja pysähdys tulikin vähän pitkälle, koska halusin saada Selman pysähtymään suunnilleen suorana.Prosentteja meilllä oli 56,389. Numerot oli aika tasaisesti väliltä 5-6. Vasen laukkalävistäjä, oikean laukan nosto ja oikea laukkaympyrä oli vitosia, kun taas 5,5 saatiin ensimmäisestä puoliympyrästä, käyntisiirtymisestä C:ssä ja viimeisestä pituushalkaisijasta. Yleisvaikutelmassa askellajit, lennokkuus sekä ratsastajan asento / istunta / apujenkäyttö oli kutosia ja kuuliaisuus vitonen.


Olen itse asiassa ihan tyytyväinen Selmaan, kun ottaa huomioon, minkä verran ollaan ehditty treenaamaan. Rata ei ollut yhtä hyvä, kuin treeneissä parhaimmillaan, mutta huonomminkin ollaan menty. Niinpä siis innolla odotan jo Cruisen koulukisoja 26. päivä ensi kuuta. Nyt vaan paljon treeniä eteenpäin liikkumisen, suoruuden ja vakaamman tuntuman kanssa, niin eiköhän tämä tästä lähde. Ainakin Selma näytti nätiltä, myös tuomarin mielestä... :D


~ Omppu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti