tiistai 4. lokakuuta 2016

Koulukisoissa Kullaalla 2.10

Koulukisoissa taas vaihteeksi, tällä kertaa tosin kahdessa luokassa.


Lauantain Lavian kisat peruuntuivat, joten mehän lähdettiin Kullaalle kisoihin - luokkina tosiaan sen Helpon Ceen lisäksi myös Helppo B. Ohjelmat olivat Helppo C:2 2000 ja K.N. Special, joka aiheutti ratsastajalle huomattavasti vähemmän paniikkia, kuin Lavian B-merkin kouluohjelma, jossa oli keskilaukat, väistöt sun muut. Tosiaan, näihin kisoihin ehdittiin ohjelmia treenaamaan - ja ratatreenien jälkeen mä olin sitä mieltä, että ei kannata edes lähteä hakemaan kahta nipinnapin läpi- tulosta, mutta kuitenkin päädyttiin kisoihin lähtemään.

Verkkaamassa oltiin kerrankin todella hyvissä ajoin - ehdittiin vähän kävelemään ja säätämään ravissa aika paljonkin. Laukkaa otin yhden noston molempiin suuntiin, koska se toimi ja pidätteet menivät ihan kohtuullisesti läpi. Kentällä saatiinkin tosi kivoja pätkiä, vaikka itse roikuinkin ehkä ohjissa turhan passiivisena, jolloin Lehmä aukoi suutaan ja jännittyi.


Maneesissa iski pieni paniikki - kai mä muistan ohjelman? Aitojen sisällä piti pyöriä vielä sen verran kauan, kun edellisen paperia kirjoitettiin ja sen kanssa kai jotain sählättiin, että kolmeen kertaan teki mieli kysyä, että vihellettiinkö vai oliko se vaan meidän natiseva satulavyö... :D Lopulta kuitenkin päästiin aloittamaan rata, joka meni muutamaa tyhmää virhettä lukuunottamatta ihan hyvin - itse säädin vasemman laukan nostossa, jolloin meinattiin nostaa oikea laukka ja pienen korjailun jälkeen vasen laukka tuli myöhässä, ja toisen keskiravilävistäjän keskellä esitettiin myös laukkaa. Näiden jälkeenkin keräsin vielä itseni(!) ja ratsastin ohjelman loppuun saakka, saaden prosentit 65,0%.


Numerot vaihtelivat siellä 4,5 (vasemman laukan nosto) ja 8 (keskiympyrä vasemmassa laukassa ja suunnanmuutos oikeassa laukassa) välillä. Alapisteissä oikeiden teiden seuraaminen oli 7 (vaikka mustahan tuntui, ettei tehty koko radan aikana yhtäkään hyvää kulmaa), ratsastajan vaikutus hevoseen 6 ja asento, istunta ja apujenkäyttö 6,5. Kommentteina oli vielä, että "Kokonaisuutena vallan onnistunut suoritus! Vielä taivutat ja voit myös alkaa lisäämään energiaa!", eli ihan metsään ei ekalla radalla menty. Tuloksissa oltiin ensimmäisiä ei-sijoittuneita, eli 5/15, mikä ei sekään ollut lainkaan huonosti.
Kun oltiin verkkaamassa seuraavaan luokkaan, tapahtui jotain ja se sama nilkka, jonka mä melkein toivoin jo alkaneen parantumaan, päätti, ettei ole mun kaveri. Sattui, paljon. Täysin vakavissani mietin, kannattaako sitä rataa lähteä ratsastamaan yhdellä toimivalla jalalla, mutta kyllä mä sitten lähdin, ja onneksi lähdinkin, koska oikean voltin sähläämistä (laukka-käynti-ravi) lukuunottamatta rata oli ihan tasainen ja kohtuullisen jees. Prosentteja oli 57,4%. Pisteet olivat väliltä 4,5 (se oikea voltti) - 6,5 (ensimmäinen halkaisija & alkutervehdys, lävistäjä, jossa tuli kolme askelta käyntiä ja vasen laukkaympyrä). Vaikka pisteet ja prosentit eivät kovin mahtavat olleetkaan, kommenteista tuli kuitenkin hyvä mieli; "Hevonen saisi liikkua rennommin ja rehellisemmin läpi koko vartalonsa. Sinulla on oikea ajatus hevosen tasapainottamisesta ja ratsastat keskittyneesti!"
Tiivistettynä siis oli oikeinkin hyvä kisapäivä - saatiin meidän toinen H:Bn rata alle ja H:Cn prosentit parani taas viime kerrasta, vaikka olihan tuomari eri, mutta suunta on selvästi oikea. Kaiken kaikkiaan siis tyytyväinen ja ylpeä ratsastaja, saatiin kuitenkin taas lisää kisakokemusta ja Natan lastaamiset sun muut menivät taas hyvin - tuo "lastausongelma" oli alkukaudesta yksi syy, miksi kisoihin lähteminen jännitti paljon enemmän, kuin nykyään, kun alkaa jännittää vasta kisapaikalla. Nyt mä en vaan osaa sanoa enää muuta, kuin että vaikka ei varsinkaan jälkimmäisellä radalla ihan parasta mahdollista ratsastusta itsestä irronnut, mä olen tyytyväinen.

~ Oona

2 kommenttia:

 1. Molemmat radat näytti hyviltä, prosentit myös! :)
  Oot kehittynyt Natan kanssa mielettömän paljon, ja sun ratsastuksessa huomaa jo paljon eroa ratsastuskouluaikoihin verrattuna!
  Kyllä se oma hevonen on varmasti ollut sulle loistava ratkaisu! <3

  -Isku

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! :)
   Töitä on oman hevosen kanssa saanut tehdä kyllä paljon, mutta toisaalta se myös näkyy hyvin, että jotain on tullut tehtyä oikein. Treenimääräthän hevosen selässä on luonnollisesti ratsastuskouluaikoihin verrattuna isompi, silloin tuli ratsastettua se suunnilleen 2 kertaa viikossa, nykyään sen 6-7 kertaa viikossa, eli sekin vaikuttaa asiaan, mutta kyllähän siinä ratsastustyyli muuttuu, kun oikeastaan kaikki kääntyy päälaelleen, ihan alkaen hevosesta - siinä, missä Dollin tms. ravissa oli helppo ja mukava istua, Natan ravi tuottaa edelleen yhdeksän kuukauden treenin jälkeen huomattavia vaikeuksia... :D
   Ja kiva tietää, että säkin edelleen meidän blogia luet! ♥

   ~ Oona

   Poista