keskiviikko 26. lokakuuta 2016

Puomijumppaa

Pienen tauon jälkeen ollaan taas päästy puomijumppaamaan.


En ehkä maininnutkaan täällä, mutta muutama viikko sitten otettiin hyppäämisen kanssa lisää takapakkia, kun jollain hämmentävällä tavalla päädyttiin kesken itsenäisen puomijumpan maistelemaan maneesin hiekkaa - nimenomaan me molemmat. Tämän jälkeen ei tullutkaan sitten varmaan kolmeen viikkoon mentyä puomiakaan, mutta kisakauden viimeisten kisojen jälkeen pidettiin vähän erilainen palauttelupäivä ja puomijumpattiin.

Yksinkertaisuudessaan tehtävä oli kavaletti pääty-ympyrällä ja kaksi puomia uran sisäpuolella pitkällä sivulla. Verkkailin normaalisti sileällä ja keskityin siihen, että sain pidätteet hyvin läpi myös oikeassa laukassa. Verkan jälkeen tultiin ensin kaksi hurjaa maapuomia, joiden kanssa sainkin sählätä molempiin suuntiin muutaman kierroksen, ennen kuin saatiin pari oikeasti hyvää toistoa. Puomien jälkeen jatkettiin kaveletilla pääty-ympyrällä - ensimmäiset hypyt olivat kohtuullisen mielenkiintoisia, mutta hyviäkin toistoja saatiin. Oikeaan kierrokseen kavaletti meni hyvin jo ensimmäisellä kerralla, joten sitä ei hinkattu sen kauempaa.


Käveltiin lyhyet välikäynnit, kun äiti kasasi puomeista ristikon, joka tultiin ensin vasemmasta kierroksesta pari kertaa ja oikealta taas kerran, kun ensimmäinen hyppy oli jo hyvä. Nostettiin ristikkoa vielä hiukan, ei mitenkään isoksi kuitenkaan, ja hypättiin isompi ristikko kerran molemmista suunnista, jonka jälkeen jäätiin loppuverkkaamaan.

Kaiken kaikkiaan jäi hyvä fiilis - Natsku oli ihan mielettömän kiva ja pystyin itse rentouttamaan kättä ennen estettä eikä paniikkikaan ollut ensimmäisten hyppyjen jälkeen ihan ylitsepääsemätön. Jos voi sanoa, että mulla on esteillä minkäänlaista mukavuusaluetta, aikalailla siinä mukavuusalueella pysyttiin tällä kertaa, kunhan vaan alun jälkeen uskalsin yhtään ratsastaa, enkä vaan jännittää ja panikoida.


Tiistainakin jumpattiin maapuomeilla, tällä kertaa tosin ihan Annen tunnilla. Muuten menikin ihan jees ja mä kerkesin jo toivoa, että saadaan taas puomi- ja estetreenit osaksi viikko-ohjelmaa, mutta nilkat olivat asiasta eri mieltä. Niitäkin on nyt viimeiset kaksi kuukautta ihmetelty lääkärissä, viime viikolla kävin verikokeissa ja tällä viikolla on kuvattu keuhkot ja nilkat. Jos nyt vaikka alkaisi joku syy löytymään, että ne saisi jo kuntoonkin...


~ Oona

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti