keskiviikko 3. elokuuta 2016

Alkuviikon kuulumiset

Ei mennyt ehkä ihan niin kuin piti...


Lauantain superhyvän hyppykerran jälkeen ei sitten ole mennytkään ihan, niin kuin piti. Sunnuntaina maastossa ilman satulaa ehkä puolessa välissä lenkkiä jäätiin vaan paikalleen tärisemään ja tuijottamaan metsään - Nata oikeasti ihan kirjaimellisesti tärisi. Tän jälkeen loppumatka menikin melko jännittyneesti, varsinkin, kun lähellä tallia meni vielä mopoja metsässä, ja oltiin jo valmiiksi vähän kireinä.


Maanantain estetunti meni ihan jees. Ei mitään huippufiilistä, ei samanlaista flow'ta, kuin lauantaina, mutta huonomminkin on mennyt. Nata oli aika kiva, mentiin kahta estettä kaarevalla linjalla (jotka eivät kuulemma olleet varsinainen suhteutettu, koska väli oli sen verran pitkä). Puolessa välissä linjaa oli kaksi innarimaapuomia, joiden väli oli 2,80m, eli ihan millään kaahotuslaukalla ei niitä päästy kolistelematta. Muistaakseni välit meni niin, että este - neljä askelta - innarimaapuomit - neljä askelta - este.


Yksi syy, miksi mulla oli sellainen olo, että mistään ei tullut mitään, oli se, että mentiin varmaan enemmän vasta-, ja ristilaukkaa, kuin myötälaukkaa. Sinänsä sain laukan kerättyä ihan kohtuullisesti, vaikkei se olisi myötälaukkaa ollutkaan, eli periaatteessa meni ihan hyvin. Jotenkin mua vaan jäi silti ärsyttämään se, kun pompittiin ristilaukassa niillä maapuomeilla tyyliin tasajalkaa, mutta toisaalta niidenkin jälkeinen hyppy oli yleensä ihan siedettävä.


Tiistaina menin itsenäisesti sileällä. Mun facepäivitys kertoo aika paljon: "Kun ensin käytät ehkä 55 minuuttia siihen, että olisitte hevosesi kanssa samaa mieltä suunnasta ja vauhdista, ja sen jälkeen sen 5 minuuttia menee ihan superhyvin". Yksinkertaisesti mikään ei onnistunut, Nata rynni pidätteestä läpi eikä taipunut ja kun pyysin pohkeella taipumaan, hevonen yritti lähinnä lähteä lentoon. Loppujen lopuksi viimeinen 5 minuuttia meni aika jees, mutta ei siitä nyt mitään hyvää fiilistä sen tappelun jälkeen jäänyt.


Keskiviikon mä olin kotona kesäflunssaa viettämässä, äiti kävi tekemässä tallityöt. Torstaina on tarkoitus olla jo ratsastuskunnossa, kun Sanni tulee ilmeisesti mun kanssa tallille kuvaamaan meidän koulutuntia. Enköhän mä selviä, vaikka viime koulutunnista onkin aikaa sen varmaan kolme viikkoa... :D

~ Omppu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti