sunnuntai 21. elokuuta 2016

Ratatreenit Luvialla 14.8

Tällä kertaa päästiin vieraaseen paikkaan hyppäämään rataa, ja vaikka ratsastaja teki tosi tyhmiä mokia, hevonen toimi hienosti.
Lauantaina ei käytykään kisoissa, vaan lähdettiin tiimin kanssa Luvialle ratatreeneihin. Koppiin menoa mä en enää jännittänyt, kun sitä oli treenattu ja Nata sinne tulee jo löysässä narussa mun perässä. Eniten siis kuumotti itse rata, koska voin valehtelematta sanoa, että Annen rataharkoissa ei ikinä ole kovin helppoja ratoja ollut - eikä muuten ollut tälläkään kertaa, kuten videoista näkeekin. Pakko todeta, että Luvialla esteet näytti jotenkin paljon isommilta, kuin kotikentällä, vaikka ne olivatkin aika saman kokoisia, mitä me ollaan tunneilla hypätty.


Matkat meni ihan hyvin, ja kun saatiin esteet kannettua, verkkailtiin melko lyhyesti ennen kuin alettiin hyppäämään. Otettiin verkkahyppyjä pystylle ja linjalle, ja Nata hyppäsi tosi kivasti, mutta mä en ratsastanut tarpeeksi laukkaa ennen estettä. Me tultiin linja yhden kerran ja pysty pariin kertaan, joiden jälkeen alettiin sitten hyppäämään rataa. Ensin tultiin pienempänä kahdeksan esteen perusrata, mikä meni ihan jees, tosin niin kovin pelottavan kutosen jälkeen unohdin ratsastaa, joten seiskalle tultiin vinossa ja muuta pientä säätämistä oli enemmän, kuin paljon, mutta ei se päivän huonoin rata varmasti ollut.

Se pelottava kutoseste
Tämän jälkeen tultiin rata edelleen pienemmässä korkeudessa, mutta perusradan jälkeen mentiin uusinta, jossa oli mun matikan mukaan 5 estettä. Tämä oli mun mielestä aika onnistunutkin rata, vaikka tietty olisin saanut ratsastaa enemmän enkä vaan matkustaa tai edes antaa Natan laukata reippaammin. Ellen mä väärin muista, tällä radalla ei tullut mitään kovin isoja mokia, ja varsinkin uusinta meni kai jopa aika kivasti teidenkin puolesta.


Sitten esteitä nostettiin jonkun verran, ja yhtäkkiä mä en enää osannut ratsastaa, en sitten yhtään. Onneksi ensin tultiin pelkkä perusrata... Asetus, taivutus, kaikki perusasiat tuntui ihan heprealta, en vaan jotenkaan saanut Nataa taipumaan kaarteissa, ja jos sain, se veti pään alas, jolloin seuraavalle esteelle tultiin vähintään mielenkiintoisesti. Hypyt oli poikkeuksetta huonompia, kuin pienemmillä radoilla, paitsi ehkä kutosesteelle. Tähän rataan en siis ole tyytyväinen. Mun kevyt istunta oli aikalailla järkyttävä koko radan, joten oikeastaan mikään ei mennyt varsinaisesti kovin hyvin.
Tultiin samassa korkeudessa rata vielä uusinnan kanssa, ja tämä meni ehkä vähän paremmin. Uusinta meni sen verran sähläämiseksi, että musta rehellisesti sanottuna tuntui, että mentiin koko uusinta ristilaukassa enkä missään vaiheessa ollut enää varma, mihin ollaan menossa, mutta selvittiin sekin rata ensimmäistä isompaa rataa paremmin. Tämä meni kuitenkin sen verran räpellykseksi, että otettiin pelkkä uusinta vielä kerran, ja siihen mahtui muutama ihan kiva hyppykin.
Ihan kohtuullisesti siis meni, mutta loppuverkkaan olen ehkä vielä varsinaisia ratoja tyytyväisempi. Sain ratsastettua Natan tosi kivasti eteen-alas, ja se oli hyvin rentona vieraassa paikassakin. Nyt kun vaan muistan ratsastaa laukkaa enemmän eteenpäin ja antaa edestä tilaa laukata myös kisoissa, voitaisiin saada vähän rennompia ratoja myös siellä. Näiden treenien jälkeen on kuitenkin ihan jees lähteä estekisoihin, kun saatiin taas kokemusta pari rataa enemmän vieraassa paikassa.~ Oona

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti