torstai 23. heinäkuuta 2015

Uusi heppakaveri, Selma

Vuokrausleirin viimeisinä päivinä tuli Annen kanssa juteltua, että jos sitä vaikka alkaisi jotain kivaa hevosta vuokraamaan.
Pari viikkoa myöhemmin löysin itseni Selman selästä.
Jollain tavalla siinä sitten kävi niin, että nyt mulla on vuokrahevonen.


Torstai-iltana suunnattiin tallille, ajatuksena, että mä kokeilisin Selmaa sillä ajatuksella, että jos sujuu ja jos hepasta tykkään, alkaisin sitä sitten vuokrailemaan. Kuntoon laitettaessa Selma oli huippukiltti, seisoi ihan rauhassa paikallaan. Häntääkin tuolla otuksella on vaikka muille jakaa, sitä olisi voinut selvittää ihan vaikka muutaman tunninkin... :D


Kiipeilin Selman kyytiin, ja ensimmäinen reaktio oli, että apua, tää on levee. Lähdin sitten kävelemään alkukäyntejä pikkuhevosen kanssa, ja muutaman kierroksen jälkeen keräilin ohjat käteen ja lähdin testaamaan, miten tämä tapaus kääntyy ja pysähtyy. Vaikka Selma ilmeisesti on "rennon letkeä", varsinkin alkuun tammalla riitti virtaa vaikka muille jakaa, käynnissä tuntui, että eteenpäin liikuttiin ajatuksella "katsotaan toisiamme yläkautta silmiin ja jännitetään molemmat". Ravissa onnistui vähän paremmin, laukat puolestaan... No, ensin oli hyvä, että sain sen laukan nousemaan, ja sitten kun se olisi pitänyt saada eteenpäin. Ravissa Selma kipitti menemään, välillä jännittyneenä ja välillä rennompana. Alku ei siis mennyt erityisen hyvin.

Alakaula eteen menoks, toteaa Selma, kun ratsastaja "ei tiedosta omistavansa kädet"
Enää tässä kuvassa ei olla menossa niin jäykkinä alakaula edessä toisiamme silmiin tuijotellen
Kun sitten aloin tekemään väistöjä pituushalkaisijalta uralle, sain taas vaihteeksi huomata, että hetkinen, tää yksäri ei toimikaan samalla tavalla, kuin se ratsastuskoulun kaiken kokenut ja "suunnilleen sinnepäin" menevät avut ymmärtävät opetusmestari. Hetken aikaa siinä sitten pohdittiin, että mitenkäs se väistö nyt menikään, mutta muutaman epätoivoisen yrityksen jälkeen aloin itsekin tajuta, mitä olen tekemässä, jolloin se tekeminen helpottui huomattavasti. Muutama hyvä väistöpätkä saatiin, ja lopeteltiin sitten väistöjen tekeminen siihen.Siirryttiin ympyrälle tekemään siirtymisiä (Selmalla on muuten maailman tasaisin harjoitusravi). Taas vaihteeksi ahaa- elämykset oli luokkaa "laukka nostetaan eteenpäin, ei taaksepäin", ja siinä sitä taas mietti, että mitenköhän paljon se elämä helpottuu sen ratsastuskouluhevosen kanssa, kun antaa sen nostaa sen laukan eteenpäin eikä pidätä molemmilla ohjilla. Eikä kerää niitä ohjia käteen, vaan vaikka ratsastaa sen koko tunnin tosi löysällä ohjalla, jos siltä tuntuu, mutta kun niitä ohjia pitäisi olla keräilemättä ja löysäilemättä, kun askellaji vaihtuu. Kun sitten nämä parikin yksinkertaista asiaa, ja sen, että laukannoston jälkeenkin ratsastetaan eteen, muistin, laukannostot ja laukka parani huomattavasti, varsinkin oikeaan kierrokseen. Vasempaan Selma sitten tuntuikin puskevan vähän enemmän lapa edellä ja muutenkin tuntui jotenkin jähmeämmältä ja hitaammalta. Kuitenkin hevonen oli ihan super!


Loppuravailinkin sitten siirtymisten jälkeen, ja kun sitten saatiin ravailtua, lähdettiin vielä ratsastamaan loppukäynnit rannalle ja kahlailemaan mereen. Ihan sairaan hienoa, kun tallilta on muutama sata metriä matkaa merenrantaan! Selma varsinkin kun vaikutti tykkäävän vedestä, niin nyt kun on vielä kutakuinkin sellaiset kelit, että voi kahlailemassa käydä, tulee siellä varmasti käytyä useampaankin kertaan.

Tää olisi hyvä kuva, mutta mikä on tämä kuskin könötysasento?
Tosiaan, Selmaa alan siis nyt vuokraamaan pariin kertaan viikossa. Käyn sillä todennäköisesti aika paljon, mahdollisuuksien mukaan joka ratsastuskerta, tunneilla. Tulevaisuudessa mahdollisesti pääsen myös tällä mukavalla tapauksella hyppäämään, ja kisata kuulemma myös saisi - katsotaan, katsotaan, aikaa on ihan rauhassa tutustua ja treenailla... Huippuinnoissani olen tästä uudesta mahdollisuudesta päästä heppailemaan. Super-Selma! ♥


~ Omppu

2 kommenttia:

 1. Ihan sikasiistiä! Miten Dollin kanssa käy jos alat käymään Selmalla kunnolla? Onko toi yksityinen heppa? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, niin munkin mielestä! Dollin kanssa jatkan samalla tavalla kuin ennenkin, eli sunnuntait Zilpalla + iZkuvalkut / -päivät ja nyt tuleva valmennusviikonloppuleiri, eli sinänsä Dollin kanssa ei mikään muutu, Selmalla kun tulen ratsastelemaan alkuviikolla pari kertaa viikkoon (ma, ti, ke, to päivistä käyn viikosta riippuen kahtena päivänä). Selma tosiaan on yksityinen ja asuu pienellä yksityistallilla, missä on ihana oma rauha ratsastaa ja puuhailla hepan kanssa rauhassa :)
   ~ Omppu

   Poista