torstai 2. heinäkuuta 2015

Leiripäiväkirjapostaus Sammista

Parempi myöhään kuin ei milloinkaan, vai mitä?


Hessu sai loppuleiristä ähkyn, johon meinasi kuolla. Onneksi jättiheppa kuitenkin selviytyi! ♥

Tosiaan olin kesäloman ekan viikon Sammissa leirillä. Leiri oli kaikin puolin tosi onnistunut, oli kiva nähdä kavereita viime vuodelta ja tutustua uusiinkin ihmisiin. Leirihoitsuna mulla oli Vallu, syksyllä 6-vuotta täyttävä suomenhevosruuna, johon rakastuin viime vuonna. Ihan hoitsutoive numero ykkösenä Vallu ei kuitenkaan ollut, vaan esim. Ruut tai Lars. joiden kanssa olisi ollut helppoa vaan mennä, harjata, varustaa jne, mutta toki kun on leirin pisimmästä ja kokeneimmasta päästä, on ihan loogista, että saa isomman ja "hankalamman" hevosen. Vallu siis on tosiaan vaan vähän häslä vielä, mutta muuten tosi kiva karsinassakin. Eiköhän nyt pidemmittä löpinöittä mennä kuitenkin itse leiripäiväkirjaan...

Vallusta on ihan sairaan hankala saada hyvää kuvaa :D

Maanantai
Menin perustunnin Larsilla, meni tosi hyvin. Lars tuntui tosi tahmealta, mutta varsinkin ravissa ja laukassa piristyi. Temponlisäykset käynnissä meni ok. Ulko-ohjan "tuen" kanssa oli vähän ongelmia, mutta Lars toimi hienosti. Väistöt toiseen suuntaan ei oikein onnistunut, mutta toiseen suuntaan meni hyvin. Myös vaikeampaan kierrokseen Lars kääntyi hyvin. Myös ravista pysähdys onnistui pelkällä istunnalla ja pienellä pidätteellä, muutenkin "alaspäin" siirtymiset meni hyvin istunnalla. On se Lars super, kun sillä vaan yrittää ratsastaa tarpeeksi herkästi eikä jätä sitä yksin. Voisin mennä Larsilla ihan mielelläni toisenkin tunnin (mä taisin mennä sanomaan tämän ääneen, sillä Larsilla tuli mentyä ihan pari tuntia...), vaikka tuntuikin, ettei se liiku ja etten osaa istua laukassa. Erjan mielestä meni hyvin ja Lars oli tarpeeksi aktiivinen. Jossain vaiheessa kun Larsin ravi alkoi parantua, oli "hiukan" hankala istua. Super Lars! ♥

Puomitunti Vallulla. Laukka ei noussit, mutta muuten Vallu oli super ja tosi rento. Ravissakin askelta sai hyvin pidennettyä ja lyhennettyä.



Tiistai
Laukkapainotteinen Ruutilla meni ihan hyvin, vaikka Ruut oli aika jännittynyt. Kuitenkin meni kivasti, laukassa oli vaan aika hankala olla ja istua hyvin, kun Ruut koitti lähteä kiihdyttelemään.


Ruut

Ilman satulaa Hessulla, jättiheppa oli super! Pysyin aika hyvässä tasapainossa ja Hessu meni kivan rentona. Laukatkin nousi ja muutenkin Hessu vaan oli ihan super. Kaikki vaan tuntui onnistuvan sen kanssa vaikkei se automaatti ole.



Keskiviikko
Istuntapainotteinen Vinskillä meni perus ok, istunaa ei kyllä mulla korjattu juuri lainkaan, vaikka korjattavaa on. Tasapaino pysyi hyvin. Laukannostoja pitäisi valmistella eikä ennakoida istunnalla. Vinski meni hyvin, laukka oli aika vetelää.

Estetunti Larsilla meni tahmeasti, hevonen ei tuntunut liikkuvan yhtään. Laukkaa sai hypätessä vähän lyhenemään, mutta silti Lars oli tosi etupainoinen ja kompuroi. Saatiin koko tunnin aikana ehkä pari hyvää hyppyä, hypättiin ehkä 50-60cm.


Vinski

Torstai
Koulutunti Larsilla ei ollut ainakaan energian multihuipentuma. Lars tuntui tosi tahmealta ja käyntiä ja laukkaa piti puskea joka askeleella, ravia ehkä joka toisella.


Tää on paras kuva, mikä mulla on Larsista tältä leiriltä. Larsilla siis on loimi päällä.

Estekisat Larsilla olisi mennyt hyvin, ellei
1) Verkka olisi ollut täysi katastrofi, hevonen päätti sekä suunnan että vauhdin
2) Me olisi ylitetty radalla enimmäisaikaa (0,4 sekuntia se enimmäisaika sitten ylittyi)
3) Mun ratsastus olisi ollut kaukana siististä
4) Radalla olisi ollut enemmän tahtirikkoja kuin tasaisia pätkiä
5) Ratsastaja olisi siellä 50cm miniesteillä (osa oli pienempiäkin!!) maannut hevosensa kaulalla

Olin sitten ainoa meidän ryhmästä, joka sai virhepisteitä eikä luonnollisesti kaikkine virheineen meitä valittu tyyliratsukoksi tai tyylikakkosiksikaan. Oli aika kettumainen fiilis, ihan kuin olisi hylätty. Rata ei ollut sitä, mihin olisin pystynyt, mutta en vaan osaa mennä Larsilla.


Jolanka, on hän vaan niin komee poika ♥

Perjantai
2h maasto Larsilla. Tiputtiin melkein ojaan, tai siis Larsin takapää tippu ojaan, kun väistettiin kuralammikkoa. Vähän sitten sitä pelästyin, mutta hengissä selvittiin. Ekat laukat meni vähän sinne päin, kun jalustimet lähti ja jäätiin jälkeen, mutta taukopaikalta, kun lähdettin takaisin tallille päin ja laukattiiin, voi herrajumala millasta laukkaa sieltä tuli. Lars laukkasi reippaasti, meni välillä jopa kovaa, pieni pidäte ei mennyt läpi (jonka jälkeen totesin, et turha sitä nyt on pidätellä, antaa mennä vaan), laukka pyöri ja Lars laukkasi ylöspäin. Lars oli ihan mahtava, varsinkin laukassa, kun ei tarvinnut varoa puita / vettä / mutaa, ja kun se ihan oikeasti oli vaan tosi kiva ja se laukka ihan mahtavaa.



Mun on pakko hehkuttaa, että meillä oli tosi hyvä leiriporukka ja -henki, kaikki oli kaikkien kavereita eikä leirille syntynyt tiettyjä porukoita, joista muut olisi jätetty pois. Tunnit meni miten meni, osa paremmin, osa huonommin. Kuitenkin oli vaan tosi kiva nähdä viime vuonna leirillä olleita ja saada uusia kavereita. Ensi vuonna siis uudestaan...

Tässä meidän tämän vuoden leirikuva :)
Tämä leiripostaus jäi vähän tyngäksi, sillä leiristä on vierähtänyt jo kuukausi, mutta nyt vasta sain kuvat koneelle ja päätin tämän postauksen kirjoittaa, suoraan leiripäiväkirjasta kopioidulla tekstillä. Yksi tosi ärsyttävä asia on myös se, että mulla ei taida olla Larsista yhtäkään kuvaa koko leirin ajalta, vaikka menin sillä kaikkein eniten... Yritän panostaa sitten vuokraus- ja valmennusleiripostauksiin enemmän (kyllä, meillä on iZkuryhmän valmennusleiri nyt tässä kesällä, ainoa pikku ongelma on se, että siihen on alle kuukausi ja Dollilla ei voi hypätä...) Jostain syystä oon kuitenkin tosi tyytyväinen tämän postauksen kuviin, en todellakaan tiedä, miksi. Kommentoikaahan alas, haluatteko vuokrausleiriltä sitten mahdollisesti jonkunlaista leirivideotakin (nyt kun on taas kännykässä toimiva kamera, jolla voi jotain kuvatakin) ja mitä tykkäsitte tästä (myöhästyneestä) leiripostauksesta :)


~  Omppu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti