maanantai 11. tammikuuta 2016

Terveiset napapiirin toiselta puolelta!
Tuurini mukaisesti reissun ajankohta osuikin juuri kaikista kylmimmälle mahdolliselle viikolle. Toisena tämän vuoden päivänä meidän automme starttasi kohti pohjoista, jonne ajomatka kesti noin. 13 tuntia. Ei siis ollut todellakaan mikään lyhyt autossa istuminen! Onneksi koko päivän kestänyt istuminen parilla ruoka/tankkaus/jalkojen venyttely -tauolla varustettuna päättyi onnellisesti puoli kymmenen aikaan illalla. Lauantaina pakkasta ei ollut vielä paljoa mitää, eikä oikein luntakaan, ennenkuin päästiin Oulun ohi. Mutta lauhan sunnuntain jälkeen alkoi lämpömittarin tasainen laskeminen. Maanantaina pakkasta ei ollut kuin lähemmäs kahtakymmentä, joten tarkeni vielä ihan mainiosti lasketella ja ulkoilla. Tiistaina lämpömittari oli jo -25 astetta, mutta ei sekään runsaan pukeutumisen ansiosta tuntunut missään, kunnes päästiin keskiviikkoon ja viimeiseen mäkipäivään. Keskiviikkona mittarissa komeilivat -30 astetta, joka nousi aavistuksen iltaa kohti. Kyllä silloinkin lasketella juuri ja juuri pystyi, vaikka lasit sattuivatkin menemään vähän väliä jäähän. Torstaina meidän asunnossamme lämpötila ei laskenut -37 asteesta enempää, mutta jossain oli ilmeisesti mittarissa ollut jopa -39,5!

Sunnuntaina aloitettiin reissu lumikenkäilyllä, jolloin käytiin kääntymässä Kuertunturin päällä.

Ylläksellä vierailussa on aina jokin vetoava viehättävyys. Siellä on kauniit maisemat, suuret tunturit, lunta, poroja, suuri kaksiosainen laskettelu/hiihtokeskus, hienot latuverkostot ja kaikkea muuta mukavaa. Tosin tähän aikaan vuodesta pohjoisessa on kaamosaika, joka tarkoittaa sitä, että päivän pituus on vain puolitoista tuntia (en oo tästä aivan sataprosenttisen varma). Tämän vuoksi meillä oli muutamanakin päivänä aika kiire mäkeen, että päästiin laskemaan niitä ei-valaistuja rinteitä valoisalla.
Perjantaina käytiin shoppailun jälkeen tutustumassa poroihin, joita en ole siis kunnolla koskaan nähnyt. Pakko sanoa, että nämä otukset olivat aivan mahdottoman suloisia! Ihastuin näihin suuresti ja räpsin sitä mukaan aivan liikaa kivoja kuvia. Yksi erittäin rohkea kaveri tuli ilmeisesti hieman nälkäisenä tekemään meihin ihmisiin tuttavuutta ja antoi rapsuttaa kaulastaan.

Meidän uusi utelias ystävämme

~ Amppa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti