sunnuntai 31. tammikuuta 2016

Viikkokooste

Tavallinen viikkokooste tavallisesta viikosta


Alkuviikko meni hyvin, muutamana päivänä kentällä pystyi vielä ravaamaankin, ja rento ravi löytyi päivä päivältä nopeammin. Saatiin tosi hyviä pätkiä ja kenttä oli tosi hyvä, vähän turhan loskainen, mutta ratsastuskunnossa kuitenkin. Suunnilleen sinne torstaihin asti tätä riemua kestikin - silloin kävin ensin taekwondossa tekemässä tunnin hyvän askelottelutreenin ja hakemassa vähän luottamusta omaan tekemiseen, ennen tallilla käyntiä. Kenttä oli siinä kunnossa, että ratsastamaan en lähtenyt - ja perjantaina tilanne oli vielä pahempi. Kävin itse kääntymässä kentällä, naksautin selkäni ja meinasin kaatua ehkä kolme kertaa viiden metrin sisään. Ei tehnyt mieli raahata hevosta sinne liukastelemaan, vaikka sillä hokit onkin.


Lauantaina oli vuokraajan päivä, joten sain rauhassa mennä taekwondoon ja sen jälkeen vielä hikoilemaan ohjatusti salille. Muutaman erinäisen käänteen jälkeen Jopo suuntasi kohti uimahallia puolisen tuntia ennen harjoitusten alkua, ja ehdin kuin ehdinkin ajoissa treenaamaan. Teimme osittain ensimmäisen keltaisen vyön vyökokeen tekniikoita, sillä kahdella meidän seuralaisella oli tosiaan harjoitusten yhteydessä vyökoe. Melko kevyesti sai siis ottaa.


Askelotteluita tehtiin taas kerran, koska niissä on ehdottomasti eniten petrattavaa vyökoetta ajatellen. Tällä kertaa tehtiin jokainen 3-4 eri parin kanssa, ja oli kyllä ehdottomasti tosi mukavaa, kun sai vähän arvioidakin etäisyyksiä sun muita eri pituisten parien kanssa. Treenin loppuun piti vielä vähän kuormittaa jalkoja, joten nilkkapainojen kanssa piti tehdä peruspotkuja - sivupotku, takapotku, etupotku, hallittu kiertopotku, hallitut hyppypotkut... Alkuun sainkin ihan hyvää tekniikkaa tehtyä myös nilkkapainoilla, mutta jossain vaiheessa tein ihan normaalia sivupotkua vasemmalla jalalla, ja tunsin, kun lonkassa naksahti. Ei muuten, kyllähän sitä lonkkaa on tullut väänneltyä vaikka ja miten, että vähän naksahtanut nivel on jotenkin mennyt takaisin paikalleen tai ainakin kipu on loppunut. Tällä kertaa kuitenkaan kipu ei loppunut tai edes hellittänyt.


Tein vielä muutaman helpon potkusarjan "puolikkaalla teholla", ennen vaatteiden vaihtoa ja kuntosalia. Salilla tein mm. lähentäjiä ja loitontajia, eikä lonkka sattunut lainkaan. Salitreeni oli ylipäätään tosi hyvä, ja melkeinpä voisin alkaa siellä käymään edes kerran viikossa. Kotona lonkka kuitenkin alkoi särkeä enemmän, sen lisäksi, että lihakset huusi hoosiannaa. Maanantain tuntia odotellessa... :D


Sunnuntai tiivistettynä yhteen sanaan; "ai". Jokainen lihas särki, varsinkin jalat, ja kun käveleminenkin tuotti hankaluuksia, ratsastus rajoittui pieneen maastolenkintapaiseen, jonka aikana ehdin todeta, että maastot ovat niin jäässä, että pidemmälle ei kannata edes yrittää lähteä. Mitään ihmeellistä ei siis tehty lähinnä kivikovan kentän, ratsastajan lihaskipujen ja liukkaiden teiden takia.


Näitä viikkokoosteita on paljon helpompi kirjoittaa, kuin jokaisesta päivästä yksittäistä postausta. Toivottavasti siis tykkäätte näistä, koska todennäköisesti näitä tulen jatkossakin kirjoittamaan, sillä koko viikko on helpompi ajatella kokonaisuutena, kuin muutamana yksittäisenä päivänä, jos tietokoneen ääreen pääsee vasta loppuviikosta. Silloin alkuviikko on jo mielessä yhtä puuroa - olikos se maanantai? Vai tiistai? Vai peräti keskiviikko? Vai viime viikon sunnuntai?


~ Omppu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti