torstai 28. tammikuuta 2016

Uusi vuosi, uudet tavoitteet

Mitä vuodelle 2016?Tälle vuodelle en halua tällä kertaa asettaa mitään tarkoin suunniteltuja ja pohdittuja tavoitteita. Edistymiseni ja kilpailemiseni ei ole, eikä varmaan koskaan tule olemaankaan kovinkaan tavoitteellista, joten tämän ajatuksen pohjalta ajattelin jättää ns. tarkat tavoitteet kokonaan pois.

Tänä vuonna toivon, että pääsen ratsastamaan ja puuhailemaan hevosten kanssa mahdollisimman paljon, vaikka syksy olikin koulun painostuksen alla vähän sellainen sun tälläinen, mutta toivottavasti tästä keväästä tulee paljon parempi. Pontsoa ja muita hevosia tullaan Lauran kanssa vuokraamaan silloin kun ehdimme ja saamme aikataulut hitsautumaan yhteen. Kyytien puolesta saamme aika paljon helpoitusta sitten kun saan kesällä alleni joko skootterin tai mopon, saa nähdä kumman, mutta kuitenkin. Muusta hevosten kanssa puuhailusta toivottavasti voin välillä vähän enemmänkin teille kertoa/kuvata videota. 


Tunneilla jatkan syksyn tapaan aivan normaalisti, vaikka sieltä suunnasta ette olekkaan postauksia pitkään aikaan saaneet. Muutama viikko sitten olin tosiaan koulutunnilla, jolla lähinnä kerrattiin perusasioita kovan pakkasen ja energisten hevosten vuoksi, mutta sen jälkeen en ole sairastelun ja koulujuttujen vuoksi tunneille päässyt. Tämän vuoksi tämä postailu aiheesta x ja y on vähän jäänyt, kun sinne hevosen selkään en oikeasti ole pitkään aikaan päässyt. Toivottavasti tämä tilanne muuttuu ensi viikolla!

Tunneilla haluan kehittyä rentouden ja oman harmonian hevosen kanssa löytämisessä. Haluan käydä tunneilla, joilla saan kerättyä mahdollisimman paljon tietoa itseeni, uusia neuvoja ja tilanteita, sekä tietenkin oppia virheistä. En mennä tunnille sillä ajatuksella, että "mennäänpäs nyt sitten vähän höntsäilemään sinne sun tänne" vaan oikeasti tietää mitä ollaan tekemässä. Syksyllä huomasin ainakin antavani aivan liian helposti periksi joidenkin hevosten kanssa, koska yksinkertaisesti usko siihen mitä teen ja että oikeasti osaan tehdä jotain, loppui. Tästä asiasta en ole sen pahemmin tänne blogiin avautunut, mutta voisin melkeimpä tehdä asiasta ihan omankin postauksen. 

Jos nyt sitten kevään aikana satun löytämään jonkun mukavan hevosen kanssa yhteisen sävelen niin kouluratsastuksessa tai esteiden puolella, voin ehkä jossain vaiheessa ajatella harjoituskisoja. Esteissä pistäydyn mieluiten vieläkin 40-50cm luokassa. 60cm ei ole vielä mun juttuni, enkä sitä korkeutta ole hypännyt pitkään aikaan, mutta tähän asiaan perehdyn mielummin enemmän keväällä. Koulupuolella pyrin ratsastamaan raviohjelman sijasta HeC: n jos vain suinkin on mahdollista. Uskon, että selviän siitä ihan hyvin, sillä olisin voinut sen ratsastaa jo ihan hyvin keväälläkin, mutta jännitys taisi viedä voiton. Jos siis tämän kevään aikana yksiinkään kisoihin nenääni pistän, nämä ovat ne luokat joita voisin mahdollisesti yrittää. Se, että kenellä on vielä suuri arvoitus.Mitäs sitten Pontson kanssa? Rentouden ja yhteisen rennon mielen hakemista. Yritän ehkä päästä Pontson kanssa tunnille, mutta se saattaa jälleen jäädä vain yritykseksi. Innostuin viimeksi ruunaa vuokratessani pohkeenväistöistä, jotka loppujen lopuksi onnistuivat todella hyvin, joten ajattelin yrittää tänä vuonna edistyä niissä. Vaikka mun ei pitänyt itselleni sen kummempia tavoitteita asettaa, Pontson kanssa yritän saada tehtyä kunnollisen ravipohkeenväistön tämän vuoden aikana! Tärkeänä Pontson kanssa puuhailun ajatuksena voisi olla myös se takajalkojen löytyminen. Pohkeenväistön avulla ne takajalat saa hurjan hyvin mukaan, mutta muuten me puskutetaan etupäävoimalla menemään. Tähän pitäisi ehkä saada jonkin näköinen muutos!

Muiden hevosten kanssa haluan maastoilla mahdollisimman paljon! Ja ylipäätänsäkkin, se jäi viime vuonna todella vähäiseksi, mutta jos sitten tämä vuonna innostuttaisiin samoilemaan metsissä ja pikkuteillä vähän enemmänkin.


Ylipäätänsä siis toivon tästä vuodesta tulevan hyvä. Nyt tammikuussa en ole kuin kerran päässyt ratsastamaan, mutta toivottavasti tämäkin tilanne muuttuu pian kun pääsen terveitten kirjoihin ja normaaliin rytmiin taas mukaan! Toivon myös, että jaksatte tänäkin vuonna lukea niitä surkeita tekstisekamelskoja kuin hieman panostetumpiakin ajatuspostauksia, joita yritän kiireen keskellä kirjoittaa. Tiedän, että mun postauksieni aiheet eivät ehkä ole kaikista kiinnostavimmasta päästä, enkä osaa kirjoittaa kovin luovasti, mutta toivon silti, että jaksatte vaivautua niitäkin lukemaan. Kun ylipäätänsä ehdin ajatuksiani jakamaan :)

~ Amppa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti