maanantai 25. tammikuuta 2016

Vloginkuvausyritystä viikonlopusta ja kuulumisia

Ei mennyt viime viikkokaan ihan suunnitelmien mukaan.


Kuvat on otettu sunnuntaina 24.1
Alkuviikon oikeastaan perjantaihin saakka oli niin kylmä, että ratsastamaan lähtemällä sai vähintään muutaman ihmisen kyseenalaistamaan koko lajin järkevyyden. Kentältä palattiin talliin hyvin usein puolessa tunnissa "mä edes yritin"- asenteella, niin syväjäässä, että karsinan tekeminenkin on ollut sen jälkeen mukavaa lämmittelyä.


Lauantaina Nata tuntui vähän epämääräiseltä - ei ontunut ja liike näytti puhtaalta, mutta selkään esim. kevyt ravi tuntui oikeaan kierrokseen paljon huonommalta. Syyksi epäiltiin vasenta etujalkaa, jonka kavio tuntui vähän lämpimämmältä ja jossa oli vähän nestettä ennen liikutusta, tosin kevyen kentällä pyörähdyksen, joka kesti max puoli tuntia, josta suurin osa kävelyä, tilanne oli tasaantunut melko paljon. Lauantai siis otettiin rauhallisemmin, sillä sunnuntaina oli luvassa tunti, jos jalka olisi siinä kunnossa ja jos ei, Anne olisi kuitenkin paikalla.

Lauantaina olin myös potkimassa (ei, en pelaa jalkapalloa, harrastan taekwondoa). Puolentoista tunnin treenin jälkeen olin kyllä kohtuullisen loppu - alkuun puolen tunnin itsenäinen "alkulämpö", minkä aikana ehdittiin katsoa läpi liikesarjat ykkösestä vitoseen, ja sen jälkeen vielä tunnin varsinaiset harjoitukset. Tehtiin oikeastaan kaikkea - potkittiin, tehtiin askelotteluita ja liikesarjoja. Lauantain perusteella jäi sellainen fiilis, että maaliskuun vyökokeesta voisi olla ihan realistista päästä läpi (toista sinistä olen siis menossa maaliskuussa koittamaan, ja viimeksi olen vyökokeessa ollut ehkä neljä vuotta sitten, kuumottelee jo nyt).

Vähän turhan paljon heiluu kädet vielä, mutta keskittymällä saadaan aika pian jo tuo etujalan sivupotkukin varmaan aika hyvään kuosiin.
Sunnuntaina suuntasin aamupäivällä LuSarin järjestämälle Tuomarin Silmin- luennolle (vaihtoehtona oli mennä riparikirkkoon, ja sen kirkon pystyi korvaamaan, joten voin kertoa, että luento vei kyllä voiton). Pakko myöntää, että vähän harmittaa niiden puolesta, jotka eivät mukaan jostain syystä tulleet tai päässeet, sillä luento oli todella mielenkiintoinen, varsinkin koulutuomarin ja estetaitotuomarin osuus. Näiden lisäksi puhumassa oli tosiaan ratamestari, joka kertoi todella mielenkiintoista asiaa mm. ratojen suunnittelusta. Vaikka vähän skeptisesti suhtauduinkin luentoon, sain siitä todella paljon irti.


Luennolta lähdettiinkin suoraan tallille. Natan jalka oli täysin normaali, ei nestettä, ei lämmin, ei varonut liikkeessä tai aristanut koskiessa, joten tunti pidettiin normaalisti. Kävelin ensin alkukäynnit, jonka jälkeen lähdimme hakemaan hyvää käyntiä, mistä oli myös luennolla puhetta. Kun käynti luonnistui, siirryin raviin ja lähdin työstämään ravia ympyrällä, Annen neuvoessa koko ajan. Yllättävän nopeastikin Nata lähti rentoutumaan.

Työstettiin koko tunti käynti-ravi ja ravi-käynti- siirtymisiä, mahdollisimman pitkälti istunnalla ja vatsalihaksilla hidastaen. Kyllä mulla on Natan selässä niin alkeistuntilaisfiilis vielä pätkittäin, mutta ne pätkät, kun hevonen toimii, on oikeasti todella palkitsevia. Se, että Nata vähän kaartaa kaulaansa, on ihan eri asia, kuin se, miten se liikkui sunnuntaina. Oli tahti kunnossa, muoto kohtuullisen järkevä ja hevonen vaikutti tunnilla ja sen jälkeen todella tyytyväiseltä. Fiilis oli todellakin se, että tämä taitaa nyt olla se "happy athlete", mistä luennollakin mainittiin.


Alkaneen viikon suunnitelmat menevät suunnilleen niin, että maanantaina mulla oli tunti Natalla, tiistaina vuokraaja käy tallilla hoitamassa ja ratsastamassa Natan, keskiviikkona mulla on taas tunti, torstaina menen potkimaan (joten ellei vuokraaja pääse torstaina tallille, se päivä jää Natalle todennäköisesti vapaaksi, sillä taekwondon jälkeen en välttämättä ehdi ratsastaa, vaikka siivoamaan menenkin, tosin mun pitäisi mennä myös nuorteniltaan), perjantaina mä menen itsenäisesti, vuokraaja menee lauantaina, koska mulla ei olisi kyytiä tallille (plus taekwondosta on oletettavasti ohjattu punttisali ja tunnin treeni siihen päälle) ja sunnuntaina mä menen taas itsenäisesti (omien lihaskipujen rajoissa :D). Suunnilleen näin meillä meneekin normiviikot - taekwondossa käyn mahdollisuuksien mukaan, Natalla menen pari ohjattua tuntia viikossa, vuokraaja käy pari kertaa viikossa ja lopun edestä ratsastelen itsenäisesti.

Kahden lajin survominen samaan kalenteriin ei ole lainkaan niin hankalaa, kuin aluksi luulin. Tästä on kuitenkin tulossa mahdollisesti myöhemmin oma postauksensa, jos edes jotakuta kyseinen aihe kiinnostaa - postaus tulisi olemaan varmasti taekwondopainotteinen, mutta myös pohdintaa kahden "päälajin" survomisesta samaan kalenteriin. Taekwondoonkin mulla on nyt ihan superpaljon motivaatiota, joten siitä tulee todennäköisesti tulemaan joka tapauksessa enemmän juttuja tännekin.


Tähän loppuun vielä se vloginkuvausyritys, mikä käsittää melko paljon allekirjoittaneen omaa naamaa tällä kertaa, varmasti seuraava videopostaus tulee olemaan melko erityylinen, sillä tuon onnistuminen ei lainkaan miellytä tällä kertaa.



~ Omppu

5 kommenttia:

  1. Jee hyvä hyvä, Roihulla nähdään! :D :P

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, ja hei kiva että joku tänne eksynyt edes tietää, mistä on kyse, kun puhutaan Roihusta! :D Siellä nähdään :)
      ~ Omppu

      Poista
  2. Mitä muuten taekwondo on?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi apua, en tajunnut yhtään, että senkin olisin voinut selittää! Anteeksi, mutta Wikipediasta suoraan lainattuna:
      "Taekwondo (myös taekwon-do tai tae kwon do) on korealainen itsepuolustuslaji. Sanalla 'taekwondo' viitataan kahteen melko erilaiseen kamppailulajiin – World Taekwondo Federationin (WTF) ja Kukkiwonin hallinnoimaan taekwondoon ja International Taekwon-Do Federationin (ITF) hallinnoimaan taekwon-doon. WTF-tyylinen taekwondo-ottelu on olympialaji."
      Mä tosiaan harrastan WTF-Taekwondoa, jonka nimitys herättää hienoista hilpeyttä aina välillä :D

      Ylipäätään Wikipedian artikkeli on melko hyvin lajista kertova: https://fi.wikipedia.org/wiki/Taekwondo
      Jos kiinnostaa, myös Suomen Taekwondoliiton sivuilla lajista on kerrottu lyhyesti, mutta hyvin (varsinkin viimeinen pätkä, "Enemmän, kuin kamppailu-urheilua"):
      http://www.suomentaekwondoliitto.fi/mita-on-taekwondo/

      Tiivistettynä siis itsepuolustuslaji, johon kuuluu paljon mm. näyttäviä potkuja, lyöntejä & torjuntoja ja irtautumistekniikoita. Taekwondon "osa-alueet" ovat perustekniikka (yksittäiset tekniikat), askelottelut (yksittäisiä tekniikoita tietyllä kaavalla toistettuna parin kanssa), poomset eli liikesarjat, ottelu, irtautumiset (eli jos joku tyyliin ottaa ranteesta kiinni, miten siitä pääsee irti), murskaus (murskataan joko uudelleen kasattavia murskauslevyjä tai tiiliä / lastulevyä tms.) ja olikohan vielä joku muu, nyt ei muisti ihan pelaa, että miten nuo paperilla on. Suomen Taekwondoliiton sivuilta löytyy myös materiaalia ainakin otteluista, eli jos kiinnostaa, sieltä kannattaa käydä kurkkimassa.

      Itse aloitin taekwondon kuusi vuotta sitten, välissä on ollut vuoden tauko, mutta nyt tosiaan treenaan seuraava vyökoe mielessä. Vöistä löytyy melko hyvä taulukko Wikipedian artikkelista.

      Hienoa, että uskalsit kysyä. Jos jotain jäi epäselväksi, kysy toki, vastaan mielelläni. Toivottavasti tämä vastaus oli yhtään sitä, mitä kysymykselläsi hait :)

      ~ Omppu

      Poista
    2. Korjaus: Suomen TKD- liiton sivut kertoivat, että virallisesti osa-alueet ovat Poomsae (liikesarjat), Kjorugi / Kyorugi (ottelu), Kyukpa (murskaus) ja Hosinsul (itsepuolustus / irtautumiset). Taekwondopassissa nuo on merkattu vähän eri tavalla, enemmänkin noin, mitä aiempaan viestiin selitin. Tärkeä osa on myös lajin henkinen puoli.

      ~ Omppu

      Poista