tiistai 28. kesäkuuta 2016

Maanantain ratatreenit

Sunnuntain valmennus Luvialla peruttiin helteen takia, mutta maanantaina päästiin kuitenkin hyppäämään rataa kotikentällä pienten "tallikisojen" merkeissä.


Koska haluttiin pitää ratatreenit mahdollisimman samanlaisina, kuin estekisat, verkkailtiin normaalia lyhyemmin ja otettiin vähemmän verkkahyppyjä, ennen kuin alettiin tekemään rataa. Yritin verkkailla Natan ihan normaalisti, otin ravissa temponmuutoksia ja laukkailin vähän. Nata oli aika reippaana heti alusta asti, joten enemmän mulla oli hommaa sen rauhoittelemisessa, kuin pohkeelle herkistelyssä.

Ensimmäinen verkkarata ehkä 40cm korkeudessa meni suunnilleen niin, että "apua, hei mikä tuli seuraavaks, en mä muista". Toiselle radalle vähän skarpattiin ja muistin uusinnankin, mutta esteen jälkeinen elämä perusradan kahden viimeisen asteen välissä ei ollut kovin sujuvaa. Sama väli oli uusinnassa vähintään yhtä epäsujuva, mutta virhepisteittä taidettiin selvitä tämäkin kierros. Radat oli tosiaan vielä aikalailla maahankaivetun kokoisia, mutta silti selvästi huomasi jo, mihin kohtiin pitää kiinnittää eniten huomiota isommalla radalla.


Tämän jälkeen tultiin vielä rata "kisakorkeudessa", missä esteiden korkeus vaihteli ehkä 40-60 välillä. Mä olen ihan tajuttoman huono arvioimaan estekorkeuksia, mutta ehkä ne okserit tosiaan oli suunnilleen sen 60 ja muut sitten vähän pienempiä. Tämä rata menikin paljon paremmin, saatiin ihan kivoja hyppyjä, samoin tiet olivat vähän sujuvampia. Alkua lukuunottamatta Nata myös liikkui paremmin eteen, kuin verkkaradoilla. Tältä radalta otettiin myös aika, ja vaikkei meidän aika nopein ollut, saatiin ainoa puhdas rata, joten "voitettiin" nuo "tallikisat".Pakko vähän hehkuttaa Nataa. Sehän teki kivoja hyppyjä ja toimi hyvin, vaikkei mulla ollut todellakaan paras päivä (terveisin yskä ja antibioottikuuri). Mä olin kaiken kaikkiaan vähän pihalla kaikesta ja ratsastin roikkuen turhan paljon ohjassa, mutta Nata pelasti nekin tilanteet hyvin ja hyppäsi, vaikka olisi ihan hyvin voinut olla myös hyppäämättä.

Kaiken kaikkiaan mä olen ihan tyytyväinen tuohon estetuntiin. Seuraavaksi hypätään keskiviikkona, lauantaina mennäänkin Porin ratsastuskeskukselle kisoihin 40-50cm, mikä mennään lähinnä ratsastajan hermojen takia verkkaluokaksi ja 60cm, mikä sekin on vielä jollain asteella mun mukavuusalueella. Toivottavasti tällä kertaa muistan sentään radan... 


~ Omppu

2 kommenttia: