maanantai 27. kesäkuuta 2016

Puoli vuotta


Mun piti tehdä video mun ja Natan ensimmäisestä puolesta vuodesta. En edes aloittanut sen videon kokoamista, koska en yksinkertaisesti tajunnut ennen kesäkuun 26. päivää, että Nata on oikeasti ollut mulla jo puoli vuotta. Vaikka oikeastihan puoli vuotta on ihan naurettavan lyhyt aika, mutta siihenkin mahtuu paljon asioita.


Eka kuukausi(?) taidettiin aika pitkälti kävellä ja tutustua ihan rauhassa. Nata marssi mun yli ihan reippaasti ja kuskasi mua narunjatkeena pitkin tallia, ja maastakäsittelyjuttuja yritettiinkin harjoitella. Helmikuussa päästiin jo ravailemaan ja kai laukkailemaankin kentällä, ekat hypyt otettiin maaliskuussa.


Maalis- tai huhtikuussa päästiin treenaamaan enemmän. Kesäkuun alussa kentän kunto rajoitti treenailuja, mutta silloin yritettiin pyöriä ympyrällä siellä, missä pystyi ratsastamaan. Treenattu ollaan, samoin maastoiltu ja höntsäilty. Ollaan menty ilman satulaa kentällä ja maastossa, sekä kerran kentällä riimulla. Maastossa ollaan käyty muutenkin irrottelemassa, samoin rannassa - laukattu niin kovaa, kuin hevonen haluaa mennä, pitkin hiekkasuoraa rannalla.


Nyt me ollaan kisattu 1-tasolla helppoa beetä ja 60cm, tosin tästäkin onnistuttiin ottamaan hylätty, koska unohdin radan. Kotona ollaan hypätty isoimmillaan 80cm, mutta mitään korkeushyppykisoja me ei kuitenkaan harrasteta. Kisoissa ollaan käyty hyvällä fiiliksellä, ei hampaat irvessä vääntämässä. Vaikka mä jännitän, pikku hiljaa sinne radalle meneminen on ehkä helpompaa.


Enää Nata ei kävele mun yli ihan niin päättäväisesti, kuin alkuun. Nyt me harjoitellaan itseasiassa lastaamista, missä riittää vielä hurjasti työtä, vaikka ollaan me jo siitä maaliskuun yrityksestä parannettukin.


Kaiken kaikkiaan mulla on takana varmaan hevostelullisesti paras puoli vuotta, mitä mä pystyn kuvittelemaan. Mä en olisi vuosi sitten uskonut, jos mulle olisi kerrottu, että vuoden kuluttua mulla on oma hevonen. Mä olen niin kiitollinen mun vanhemmille ja mun valmentajalle - ilman teitä mulla ei olisi hevosta ♥


~ Omppu

4 kommenttia:

  1. Hienosti oot kehittyny Natan kaa, ja varmasti oot myös ansainnu kaikki kokemukset mitä sun heppa sulle on antanu ja tulee antaa!! <3
    -Isku

    VastaaPoista
  2. Ihana postaus♥ Ootte kyllä kehittyny paljon tän puolen vuoden aikana!

    VastaaPoista