keskiviikko 15. kesäkuuta 2016

Onnistunut estetunti

Viime viikon maanantaina mikään ei onnistunut,
tällä viikolla puolestaan estetunti meni superhyvin.


Maanantaina oli taas tuttuun tapaan estetunti, ja pakko heti alkuun todeta, että epäilemättä nimenomaan paras estetunti, mitä mä olen Natalla mennyt (Ja arvatkaapa, oliko kukaan tällä kertaa kuvaamassa. Ei tietenkään). Tehtävä oli yksinkertainen; kolme maapuomia kaarevasti lyhyen sivun sisäpuolella ja yksi este jossain kentän keskipisteen lähellä. Keskellä kenttää oli tötteröt, joiden väliin tehtiin jälleen kerran pysähdyksiä.

Natalla oli ollut vapaata kaksi päivää, joten estetunnille oli kiva lähteä sillä fiiliksellä, että katsotaan nyt, saanko mä Lehmää edes loppuverkkoihin mennessä rauhoittumaan. Alusta asti Nata oli suhteellisen reipas ja kuunteli pohjetta hyvin, pidätteet eivät sitten menneetkään ihan niin hyvin läpi. Ravipuomit kahlattiin läpi miten milloinkin, mutta laukassa sain sentään Lehmän paremmin avuille. Pitkillä sivuilla vähän pyysin eteenpäin, ja hevonen kyllä lähti pohkeesta hyvinkin reippaasti. Ympyröillä sitten usein jarruteltiinkin, mutta ihan kohtuullisella fiiliksellä lähdettiin hyppäämään.

Ensin tehtiin tosiaan ympyrä, jossa tultiin laukkapuomit ja ristikko, joka oli keskeltä ehkä 40-50cm, uudestaan laukkapuomit ja pysähdys. Parin kierroksen jälkeen ristikko nostettiin pystyksi, jolla oli korkeutta sen 70cm. Yllättävää kyllä, ratsastaja ei halvaantunut aivan täydellisesti tästä, vaan hypyt olivat pääasiassa aika hyviä, ja huonotkin lähinnä sellaisia, että en vaan antanut Natan laukata tarpeeksi ennen estettä, joten tuli vähän mielenkiintoisia ponnistuspaikkoja. Pääsin kuitenkin jokaiseen hyppyyn mukaan, kun taas parhaimmillaan yksittäiselle 40cm pystyllekin hyvän "hypyn" saaminen on ollut työn ja tuskan takana.

Viime viikolta, kun ei mennyt ihan putkeen.

Yksi yllättävän hyvin onnistunut asia oli rytmi, vasta- ja ristilaukoista huolimatta. Sain myös pidätteet aika hyvin läpi, ja pysähdykst tulivat melko hyvin oikeassa paikassa. Nata tuntui tosi kivalta, hypyt olivat pehmeitä ja kivoja eikä esteen jälkeenkään kaahattu holtittomasti päin aitaa, vaan pystyin jopa vähän ratsastamaan laukassa esteen ja puomien välissä. Tietty hyppääminen on meillä vielä sitä, että Nata hoitaa ja mä selviydyn mukana, mutta jopa se selviytyminen on saavutus esimerkiksi viime viikon estetuntiin verrattuna.

Nyt oli ihan superhienoa saada näin onnistunut estetunti alle, kun mä lähden muutamaksi päiväksi taas SPR:n nuortenleirille, eli vähän lomaa tallilta (tai siis kun tämä postaus ilmestyy blogiin, mä olen jo lähtenyt leireilemään). Jäi hyvä fiilis tunnista, mutta silti on hienoa nähdä niitä kavereita, jotka on nähnyt viimeksi vuosi sitten, eli hyvällä mielellä lähden leireilemään kuitenkin. Mä en ehtinyt / jaksanut kirjoittaa mitään muita postauksia ennen leiriä, kuin tämän, mutta pari mielipidejuttua ajattelin saada hetimiten leirin jälkeen aikaiseksi...

Viime viikolta, loppuraveja
~ Omppu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti