torstai 15. lokakuuta 2015

Pomppuponi -päivä

"Prrr..."
"Hei, rauhotus nyt vähän!"
"Jos ei nyt juostais niinku päättömät kanat.."
"Oho oho, olipas loikka!"


Maanantaina pitkästä aikaa raahattiin pyydettiin Elli mukaamme kuvaushommiin, varustettiin urhoolliset ratsumme Pontso aka ruutitynnyri & Ringo aka pukkikone ja suunnattiin kentälle hyppelyhommiin. Aluksi tienekin ratsasteltiin koulujuttuja (ja Lauran tapauksessa yritettiin saada ratsu liikkumaan kunnolla eteenpäin). Pontso oli aluksi hieman hidas pohkeelle, joten sain jonkin verran olla huomauttelemassa eteenpäin liikkumisestakin. Ratsastelin voltteja, jotta sain hevosta taipumaan, ja tein pysähdyksiä-suoraan raviin siirtymisiä ja sen sellaisia. Pontso ei oikein taipunut, enemmänkin jännitti niskasta, puri kuolaimeen ja vaan kökötti menemään. Jouduin siis jonkin verran työstämään hevosta ympyröillä taipumaan molempiin suuntiin ja vääntelemään hevosta mutkalle kiemurauran avulla. Ensimmäisten laukannostojen jälkeen Pontso tuntui kunnolla heräävän ja liikkuvan eteenpäin pohkeen edessä. Energisyys taas johti keskittymisen puutteeseen ja alta juoksemiseen, mutta nämäkin ongelmat luistivat pois heti kun sain hevosen takaisin kontrolliin.


Aivan loistokuva, vaikka onkin epätarkka :D
Hyppelyt aloitettiin pikkupuomikasoista ja mini ristikoista. Pontso miniminimini ristikolla tykkäsi hidastaa raviin askeleen ennen ylitystä, joten treenailin Pontson kanssa energistä esteelle tuloa, ettei hyydyttäisi juuri ennen hyppyä, niinkuin maanantaina pariin kertaan pääsi käymään = ja sitten kolisivat puomit.  Hypättiin niin pystyjä kuin ristikkojakin, korkeus pysyi reilusti alle 60cm, ehkä korkeimmillaan 50cm, eli ihan suht ok, sillä ei hypätty kovin kauaa. Tuli pääosin ihan ok hyppyjä esteelle kuin esteelle, Pontso ei tosin välillä oikein viitsinyt nostaa niitä jalkojaan. Yritin pysyä max 2-5 hyppyä per korkeus/este, sillä yleensä siinä käy niin, että tullaan moneen kertaan jokin tietty este ja sen jälkeen hevosta alkaa jo väsyttää. Laukkasin aika paljon ennen estettä kenttää ympäri, tai suoraan ensimmäisen hypyn jälkeen uudelleen esteelle. Pontsolla oli aikan mielettömästi virtaa ja se tosiaan lähti pohkeesta eteenpäin, kun sitä vain pyysin. Esteille tultiin yleensä ihan hyvin, muutamaa vinoa lähestymistä lukuunnottamatta + Pontso yritti mennä ohitse.


Tämä kuva on alkutilanne seuraavalle kuvalle. Kaikki on vielä ihan ok, kunnes...(paitsi, että Pontso käytännössä astuu esteen yli..)

Ja sitten kompastus = kuski melkein kaulalle.

Ja sitten tuli yllä olevan kahden kuvan tyylisiä tilanteita. Sanottaisko vaikka, että vika oli todennäköisesti kuskissa, joka ei nähnyt paikkaa ja tultiin aika pohjaan. Tai sitten en kertonut hevoselle tarpeeksi selkeästi hyppäävämme, joten tultiin pikemminkin siihen tilanteeseen, että Pontso käytännössä yritti astua esteen yli, mikä ei oikein onnistunut.  Tälläisten tilanteiden jälkeen tulin vain mahdollisimman nopeasti uudestaan, jolloin yleensä tultiin paremmin ja päästiin puhtaasti yli. Välillä lähdettiin hyppyyn aika kaukaa tai en ollut vain mukana hypyssä, jolloin tuntui, että tulimme kauhean kaukaa. MyDay videolta, jonka joskus materiaalit koneelle saadessani julkaisen luultavasti jonkin postauksen yhteydessä.Pontso hikosi ihan kiitettävästi ja oli selvästikkin tyytyväinen pärskähdellessään loppuhölkkäillessä. Elli kävi myös Pontsosen selässä suorittamassa loppuverkkailua ravissa + loppukäynnit. Sen jälkeen siivottiin jälkemme kentältä ja hieman väsynyt Pontso luovutettiin seuraavalle ratsastalle, niinkuin myös Ringokin.

Ringo & Laura


Kaiken kaikkiaan oli mukava hyppelypäivä! Pontso oli toisaalta todella ihana, ainakin ihanan energinen ja innoissaan hyppäämisestä, vaikka pintä tahimista oli joissakin kohtia. Materiaaliakin oli mukava saada pitkästä aikaa, toivottavasti päästäisiin vielä joku kerta sänkkärillekkin, ennenkuin nekin mahdollisuudet jäävät pois :)

~ Amppa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti