tiistai 6. lokakuuta 2015

Ei mikään paras päivä

Ei mene Dollilla hyvin ei.

Kuvien laadusta kiitämme maneesia. Kaikissa kuvissa näkyy tuo kieli, ja tiedostan sen kyllä itsekin.
Sunnuntain tunti meni tuntina iha ok - pätkittäin Dolli oli edestä tosi epätasainen, pätkittäin jopa jousti, laukat nousi hyvin, poni liikkui hyvällä energialla eteenpäin ja taipuikin jonkun verran. Sellainen pikku juttu, että poni könkkäsi koko tunnin. Mitä jalkaa, siitä en ollut ihan varma. Oikea takanen? Ehkä. Oikeaan kierrokseen ravissa, varsinkin suunnanvaihtojen jälkeen, poni oli älyttömän tönkkö.


Laukkakaan ei sujunut yhtä vaivattomasti, kuin ennen. Kyllähän poni laukkasi, mutta verkassa mentiin kevyessä istunnassa ympäri maneesia ja lätkin ponia raipalla, yrittäen saada sieltä jonkunlaisen reaktion, joko selvän takaosan aktivoitumisen tai vaikka pikkupukin irti. Dolli kun ei pukita ikinä, maksimissaan laitumella vetelee innostuessa pukkilaukkaa, mutta ratsastajan kanssa ei. Pari pikkupukkia, ja kun sanon pikkupukkia, tarkoitan todella pieniä pukkeja. Laukassa Dolli vertyikin ehkä vähän, mutta ei se takaosaallaan laukannut lainkaan niin hyvin kuin on parhaimmillaan laukannut. Välillä laukka meni nelitahtiseksi räpellykseksi, mutta pätkittäin tuli ihan kohtuullistakin laukkaa. Ylöspäin laukka ei juuri mennyt.


Halkaisijoilla Dolli kyllä kulki hyvin suorana kaikissa askellajeissa ja taipui kulmissa käynnissä ja ravissa, laukassa oli vähän hakemista. Sinänsä neiti siis kyllä yritti, mutta minkäs sille voi, että sattuu. Kuitenkin olen ihan tyytyväinen siihen, että sain sen ratsastettua varsinkin laukassa melko hyvin avuille, vaikkakin ravi laukan jälkeen oli taas ihan kamalaa, Dolli pelasi kielensä kanssa ja liikkui huonosti.


Niinpä tunnista ei jäänyt kovin hyvä fiilis, vaikka poni olisikin ollut ilman könkkäämistä ihan kiva. Nyt tämä pistää vaan kisasuunnitelmat (meidän piti mennä 17.10 estekisoihin 50-60cm luokkaan, mutta se taitaa nyt jäädä) täysin uusiksi. Uusista kisasuunnitelmista lisää varmaan seuraavassa mun postauksessa... Tämä postaus jäi nyt vähän tyngäksi, ja tänne loppuun voisin kertoa Dollin kuulumiset tallilta maanantai-iltana: miniponin jälkeen talliin ja pois tunneilta, koska oli niin jäykkä, että sitä voi sanoa jo ontumiseksi. Parane pian ♥


~ Omppu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti