keskiviikko 20. huhtikuuta 2016

Kahden ratsun päivä

Torstaina pari viikkoa sitten sateisesta alkupäivästä huolimatta lähdettiin Lauran kanssa liikuttelemaan Pontsoa ja Ringoa. Joo, oli torstai ja mulla olisi normaalisti ollut ratsastustunti, mutta koska Cruisessa oli muuta toimintaa, tunnit oli peruutettu. Mikä oliskaan ollut parempi vaihtoehto kuin mennä liikuttelemaan heppoja?:)

Meillä ei ollut oikeastaan mitään suunnitelmaa, kun mentiin kentälle, mutta koska sinne oli jo valmiiksi kannettu kaksi estettä, päätettiin hieman hyppiä. Kentällä oli aluksi oikeastaan tosi paljon porukkaa, mutta yritin silti parhaani mukaan löytää tilaa tekemisilleni, eli ravi siirtymisille, pysähdyksille, volteille, temponmuunnoksille yms. Pontso tuntui ihan hyvältä. Ei mitenkään erityisen wow -fiilistä tuovalta, mutta ei ihan kamalaltakaan. Hevonen oli hyvin menossa mukana ja ratsastaja jaksoi keskittyä sen verran mitä pystyi tekemiseen.

Kun kenttä sitten viimein vähän tyhjeni, verryttelin hevosta hieman laukassa, lähdettiin ottamaan muutamat hypyt kahdelle matalalle ristikolle (n. 30-40cm). Laukka kyllä nousi ihan hyvin, mutta ei oikein lähtenyt rullaamaan, jolloin tempo oli vähän hidas. Hypyt kuitenkin onnistuivat ihan ok omasta sukelluksesta huolimatta.

Ringolla oli torstaina aika huono päivä, joka näkyi kiukutteluna ja testailuna. Koska Laura jalkansa reväyttäneenä ei jaksanut vääntää Ringon kanssa, suoritettiin noin puolessa välissä ratsun vaihto parin onnistuneen esteiden ylityksen jälkeen. En muista todellakaan, milloin olisin viimeksi Ringolla ratsastanut, mutta ensimmäisenä mieleen tuli, että poni on laihtunut! Tynnyrimäinen maha oli kaventunut huomattavasti ja sen huomasi selkään selvästi. Ringohan on tunnetusti laiskan puoleinen otus - tai pikemminkin testaava. Poni pisti heti alusta alkaen mutkin koville takapään heilauttelujen ja jumittamisen kanssa, mutta pikkuhiljaa saatiin enemmän liikettä niveliin.

Ravi alkoi monen kymmenen minuutin jälkeen tuntumaan jo ihan kivalta. Ringo todellakin liikkui, eikä laahustanut ja saatiin maisematkin hieman vaihtumaan. Kun ravi kerran tuntui olevan hyppysissä, siirryin ratsastamaan laukkaa. Laukannostoissa ei sinäänsä ollut mitään ongelmia - Ringo oli välillä ihan itsekkin tarjoamassa sitä! Enemmän ongelmia oli saada laukka rullaamaan, mutta kyllä sekin sieltä pikku hiljaa lähti kulkemaan. Ringonkin kanssa otin muutaman kerran pikkuhypyt ristikoille. Hypyt onnistuivat myös ihan hyvin (tietenkin mulla on istunnan kanssa vielä PALJON petrattavaa...). Toinen esteistä nostettiin parin onnistuneen pompun jälkeen pystyksi ja tultiin tällekkin pari pomppua vaihtelevin menestyksin. Puomin kolinaltakaan ei vältytty, mutta alle tuli edes yksi suhteellisen hyvä hyppy.


Videolta näkyy selvästi mun surkea tatsi tähän hyppäämiseen... Ehkä mäkin vielä joskus opin... 
Musiikin taustalla kuuluu kivasti Lauran äänet, toivottavasti ei haittaa :)

Loppuverkassa Ringo alkoikin jo sitten tuntumaan todella kivalta. Poni alkoi selvästi rentoutumaan ja venyttämään itseään eteen ja alas. Tämä oli hyvinkin positiivista ja oli kiva jäähdytellä rentoa omalla moottorilla liikkuvaa ponia :)

Tähän loppuun vielä erittäin loistava laatuinen puhelinkuva. Toivottavasti joku kerta tännekkin saataisiin ihan kameralaatuisia kuvia munkin postauksiini..

Sekavan selostuksen lyhyenä tiivistelmänä ratsastelin pari viikkoa sitten torstaina vähän molemmilla hevosilla, Ringolla ja Pontsolla. Molempien kanssa meni itse asiassa ihan hyvin. Tästä on taas hyvä lähteä jatkamaan ja ehkä ratsastelemaan Ringollakin useammin.

~ Amppa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti