maanantai 4. huhtikuuta 2016

Maanantain estehyppelyt

No kyllähän se on järkyttävää, kun hevonen esteen nähdessään lähtee eteenpäin ja hyppää kunnolla.


Pakko aloittaa sillä, että viime viikon suunnitelmat eivät ihan toteutuneet. Kenttä ei ollut yhtenäkään päivänä sellaisessa kunnossa, että oltaisiin kunnolla voitu ratsastaa, joten me tosiaan maastoiltiin koko viime viikko. Sunnuntaina Natskulla oli vapaapäivä (Äly hoi, älä jätä! Viikon maastoilun jälkeen vapaapäivä estetuntia edeltävänä päivänä?) ja tämä mahdollisesti näkyikin maanantain hyppelyissä. Jo alkuun Natalla oli vähän ylimääräistä virtaa, mikä näkyi mm. kulmien tuijotteluna. Ensimmäiset hypytkin olivat aika huonoja, ja esteen korkeuden kasvaessa hypyistä tuli entistä mielenkiintoisempia, ennen kuin sain Natan vähän paremmin kuulolle.


Alkuun tosiaan jumpattiin ihan perus ravipuomeja. Kaksi ihan normaalia ravipuomia meni kohtuullisen helposti, mutta kolme ravipuomia, joista keskimmäinen oli vinossa, aiheutti ratsastajalle pientä päänvaivaa, vaikka oikeastihan niissä ei ole mitään sen hankalampaa, kuin kahdessa "suorassa" puomissa. Loppujen lopuksi tämäkin saatiin onnistumaan paremmin, ja sain Natan keskittymäänkin ehkä vähän paremmin, eikä se juossut pidätteistä läpi ihan päättömästi. Yllättävän hyvin pelkät ravipuomit siis sujuivat loppujen lopuksi.


Ravipuomien jälkeen tultiin yksittäistä ristikkoa molempiin suuntiin. Me saatiin siihen ehkä yksi järkevä hyppy molempiin suuntiin ja kaikki loput kerrat, kun tuota ristikkoa tultiin, olivat enemmänkin yli kauhaisuja. Mä en saanut laukkaa mitenkään järkeväksi, joko Nata pinkaisi mun alta eteenpäin vähän turhankin kovaa tai sitten jäin pitämään liikaa, jolloin "hyppy" oli ainakin enemmänkin kauhaisu ristikon yli. Ristikko nostettiin vielä pystyksi, ja sitä tultiin yksittäisenä myös pari kertaa niin, että siihen saatiin fiksu hyppy molempiin suuntiin.


Tämän jälkeen tultiin jonkunlaista ympyrähässäkkää, johon kuului puomeja ja ristikko. Ensimmäisten onnistuneiden kierrosten jälkeen ristikko nostettiin pystyksi, joka jossain vaiheessa nousi sinne 65-70cm paikkeille saakka. Nata alkoi tässä vaiheessa keskittyä paremmin, ja kun itse sain laukan ratsastettua hyväksi, saatiin tuohon pystylle pari ihan kivaa hyppyä. Loppuun hyppäsin pystyn vielä pari kertaa yksittäisenä, jotta viimeiseksi jäi hyvä hyppy, ja viimeinen hyppy taisikin loppujen lopuksi tunnin paras.


Tiivistettynä tunti ei siis ollut paras mahdollinen, mutta loppua kohden hypyt paranivat kyllä huimasti. Itse mokailin jonkun verran, eikä Natalla ehkä ollut ihan paras päivä viime viikon metsäilyjen jäljiltä. Nyt vaan paljon treeniä sileälläkin, niin ehkä mulla on ensi viikon maanantaina estetunnilla alla vähän paremmin avuilla oleva hevonen. Kyllä sen vaan huomaa eron, jos on ratsastanut suhteellisen kunnolla edeltävällä viikolla tai jos on kävellyt maastossa, sillä se hevonen on oikeasti ihan erilainen ratsastaa.Näin postauksen loppuun voisi kysyä myös, että kuinka moni huomasi näistä kuvista ja videosta, että mulla oli tosiaan ensimmäistä kertaa varmaan viime syksyn estekisojen jälkeen turvaliivi päällä? Löydettiin hevosmessuilta ihan superkiva turvaliivi, joka ei ahdista eikä purista, vaan joustaa tosi hyvin ja tuntuu mukavalta päällä, eikä nopeasti katsottuna erotu myöskään kuvista kun mulla on musta paita.


~ Omppu

6 kommenttia:

 1. Hyvin teillä näyttää Natan kaa esteet menevän, vaikkei teil oo viel ollu kun yks tunti ton lisäks. Ja kuvien perusteella hypyt näyttää kyllä ihan hyviltä. :)
  Turvaliiviä ei todellakaan huomaa niin helposti. Kiva jos löysit nyt noin hyvän liivin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! :)
   Videolta näytti oikeastaan yllättvän hyvältä, tuokin hyppy tuohon isommalle pystylle, joka videolla näkyy, tuntui selkään paljon pahemmalta... :D

   ~ Omppu

   Poista
 2. Millainen liivi sulla on nyt? Mua myös kiinnostaisi hommata uusi, mutta en oo vielä mitään suht. edullista ja mukavaa löytänyt. :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suht. edullisesta en nyt tiedä (riippuu mihin vertaa), muistaakseni itse tosin maksoin tästä messuilla vähemmän, mutta mukava tää kyllä on päällä, ihan kuin ei mitään turvaliiviä olisikaan. Hyväksytty myös esim. kenttäkisojen maasto-osuudella, eli ihan oikeasti pitäisi suojatakin.
   http://www.agrimarket.fi/Hevoset_ja_lemmikit/ratsastaja/turvaliivit/turvaliivi-horsecomfort/

   ~ Omppu

   Poista
 3. Ootte kyllä edistyny Natan kanssa ihan hirveesti ja mullakin on turvaliivi hakusessa:D

  VastaaPoista