lauantai 2. huhtikuuta 2016

Wow- fiiliksiä parin viikon takaa

Pakko sanoa, että torstain (24.3) ratsastustunti oli varmasti tämän kevään yksi onnustuneimmista. Pitkästä aikaa mustakin jopa tuntui siltä, että todellakin osasin jotain

Ongelmien kautta pääsin kuin pääsinkin torstain koulutunnille Poppiksella. Intoa tämän kaverin ratsastamiseen löytyi kyllä vaikka muille jakaa, joten tunnille lähdin ihan hyvillä fiiliksillä. Tämä torstai oli myös yksi niistä päivistä, jolloin munkin keskittyminen pysyi kokoajan hevosessa ja siinä, että suoritetaan tehtävien jokainen mutka kunnolla. Yleensä tämän kanssa on nimittäin vähän ongelmia, varsinkin jos puhutaan esteistä.

Tunnilla tehtiin ihan perusjuttuja, mutta niistäkin saa tehtyä yllättävän hankalia hiomalla yksityiskohtia ja yrittämällä olla täsmällinen. Tehtiin ihan perus kymmenen metrin ympyrät pitkien sivujen loppuihin ja alkuihin. Ympyrän oli tärkeää käydä myös ihan keskihalkaisijalla asti ja pysyä pyöreänä loppuun asti. Aloitettiin ravissa ja haettiin ensin tehtävään vähän tuntumaa, ennenkuin takerruttiin yksityiskohtiin, kuten hyvään taivutukseen ja käsien paikoilla pysymiseen. Poppis tuntui aluksi vähän vetelältä - normaalista reippaasta kaverista aika paljon poikkeavalta.

Kun vaihdettiin kevytravi harjoitusraviin, jouduin ensin etsimään oikeaa tahtia aika kauan, ennenkuin meno alkoi helpottumaan. Poppiksella on pehmeät, mutta suuret askeleet. Tämän huomaa kyllä aika helposti erityisesti harjoitusravissa. Satulassa on suhteellisen helppo istua, kunhan saa pidettyä ravin rauhallisena ja lantion rentona.

Postauksen täytteeksi pari kuvaa estetunnilta Patun kanssa


Jatkettiin tehtävää laukannostoilla, jotka lähtivät pitkän sivun alussa olevan ympyrän loppupuolelta, eli ravattiin noin 3/4 ja nostettiin sitten laukka. Laukkaa piti ratsastaa pitkänsivun verran toiselle ympyrälle, jolla hidastettiin raviin heti alkupuolella, 1/4 ympyrästä. Itse en ensin osannut oikein hahmottaa, mistä laukan pitäisi nousta ja missä pitäisi hidastaa, joten sähläilin näissä paikoissa monet kerrat, ennekuin rytmi tehtävään alkoi löytyä. Poppiksen kanssa ei onneksi tarvinnut paljoa tehdä töitä laukan nostamiseen tai sen jatkamiseen, pikemminkin rauhallisen vauhdin säilyttämiseen. Hevonen tuntui laukassa erittäin kivalta ja loppujen lopuksi siirtymiset onnistuivat vallan mainiosti. Jossain vaiheessa ennen suunnan vaihtoa jäätiinkin rullailemaan ympäri maneesia huolehtien huolellisista taivutuksista maneesin päädyissä. Sain Poppiksen pätkittäin rentoutumaan ja kulkemaan todella kivasti, mikä lisäsi hyvää fiilistä entisestään.

Välikäyntien jälkeen jatkettiin samaa tehtävää ensin kevyessä ravissa toiseen suuntaan. Ympyröissä ja niiden paikoissa oli taas vähän hakemista, mutta kunhan ne sieltä löytyivät, alkoi tehtäväkin luonaamaan. Poppis tuntui ravissa todella rennolta ja taipui hyvin. Ainoana ongelmana tähän toiseen kierrokseen tuli laukan nostaminen. Varsinkin ensimmäisillä kerroilla en saanut laukkaa nousemaan millään pitkän sivun ympyrältä, tai sitten reagtio tuli hyvin hitaasti, mutta pienen huomautuksen jälkeen Poppis terästäytyi ja reagoi apuihin nopeammin.


Lopputunnista otettiin vielä tähän toiseenkin kierrokseen laukkoja ympäri maneesia taivutellen. Sama mahtava fiilis tuli tälläkin kierroksella. Poppis oli rento ja laukka tuntui aivan mahtavalta. Loppuraveissa tehtiin pitkällä ohjalla ympyröitä vapaassa suunnassa ja annettiin hevosten venytellä letkeässä ravissa.

Pakko sanoa, että hymyä tämän tunnin jälkeen riitti koko loppuillan. Sen verran hyvin meni jopa omasta mielestä, vaikka tietenkin korjattavaa löytyy aina jostain nurkasta. Kyllä Poppis on vaan huippu heppa ♥

~ Amppa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti