keskiviikko 18. marraskuuta 2015

Tyylikkäin maastoutuminen tähän mennessä & muita heppakuulumisia

Kuvasin pari viikkoa sitten MyDayn, mutta en sitä huonosta laadusta tähden julkaise. Tästä tunnista vielä sen verran, että mun piti tosiaan mennä ensin Romeolla, mutta päädyttiin toisen ratsastajan kanssa vaihtamaan ratsuja niin, että meninkin sitten Divalla. Olen aika kauan halunnut ratsastaa Divalla, koska poni on yksinkertaisesti aivan ihana. Divalla olen joskus kauan sitten ratsastanut jonkun ilman satulaa tunnin, ja nyt viimeinkin pääsin uudelleen ponin kyytiin!


Elli & Diva viime keväältä

Diva oli superkiva, todella energinen ja miellyttävä ratsastaa, vaikka ponilla sattuikin olemaan eräs hyvinkin paha tapa, nimittäin hän päätti yhtäkkiä ravista jarrut päälle ja pään alas, ellei ratsastaja ollut tilanteen tasalla. Diva harrasti tätä pariinkin otteeseen ja ensimmäisellä kerralla heilahdin aika paljon eteen, mutta toisella kerralla osasin ratkaista tilanteen nojaamalla taakse, eikä poni näin päässyt kiskomaan mua mukaansa.

Tämän tunnin jälkeisenä viikonloppuna vierailin Kainaston ponitallilla ratsastelemassa jälleen kerran tutulla issikkatamma Katlalla. Tällä samalla hevosella ratsastin nyt kolmatta kertaa. Meillä meni oikeastaan ihan hyvin verrattuna viime kertaan, jolloin meillä oli paljon ongelmia laukannostoissa ja satulan liikkumisessa.

Viiv ei liity tähän postaukseen mitenkään, mutta mulla on oikeesti vähän ikävä estetunteja Viivillä. 

Viime viikolla meillä oli kavaletti/puomitunti, joka oli vähän niinkuin pohjatunti ehkä tällä viikolla olevalle estetunnille. Mulla oli aika pitkästä aikaa Hapsuneiti. Odotin tuntia aika innolla, koska Hapsu on todella kiva ratsastaa, vaikkakin vähän turhankin energinen. Tunnilla Hapsu ei kyllä ollut kovinkaan energinen, ainakaan alkutunnista. Hevosella jotain kinnerpattivaivojen tapaista ilmeisesti ollut/on takajaloissa, joten Hapsu "lämpenee" aika hitaasti. Alkuverryttely ravissa olikin kyllä aika mielenkiintoista menoa, sillä Hapsu todellakin tuntui todella jäykältä ja se tuntui todella selkeästi ainakin selkään päin. Tunti aloitettiin innarikavalettisarjalla, joka tultiin siis ravissa. Oikeaan kierrokseen meillä meni ihan hyvin Hapsun kanssa. Tultiin linjalle ihan hyvässä ravissa ja ratsastin pohkeilla hevosta nostelemaan jalkojaan. Vasempaan kierrokseen ei sitten sujunutkaan niin hyvin. Tultiin kyllä sarjalle ihan hyvin, mutta sitten tapahtui jotain ihmeellistä. Hapsu ei ilmeisesti nostanut ensimmäiselle kavaletille tarpeeksi jalkojaan, joten se kompastui ensimmäiseen kavalettiin (kyseessä olivat siis kiinteät sokeripalat) ja ilmeisesti myös keksimmäiseenkin, ja niinpä hevonen kaatui polvilleen ja minä tipuin Hapsun kaulalle. Se oli aika pelottavaa, koska Hapsu oli tosiaan polvillaan turpa melkein maassa ja minä hevosen kaulan päällä. Siinä hetkessä päätin nyt sitten helpottaa niin itseäni kuin hevostakin, joten mätkähdin sitten maankamaralle.


Sen jälkeen meillä ei ollut minkään näköistä ongelmaa jalkojen nostamisessa kavaleteille. Hapsu oikeastaan tarjosi ravissa laukkaa ja liiotteli aika paljon kavaleteille. Koko loppu tunnin pysyin onneksi ihan hyvin vähän mielenkiintoisemmissakin loikissa kavaleteille. Tätä tehtävää tultiin myös siis laukassa, jossa oli huomattavasti helpompi mukautua liikkeeseen mukaan, kuin ravissa. Saatiin kehuja hyvännäköisestä menosta kavaleteillä, eikä enää tullut kuuloonkaan, että Hapsu ei olisi nostanut jalkojaan tai liikkunut energisesti eteenpäin.

Lopputunnista tultiin sellaista yksittäistä kavalettia, joka oli keskihalkaisilla ja sen päällä piti päättää kumpaan suuntaan kääntyy. Tämä onnistui kieltämättä ihan hyvin, vaikka kuvittelin kokoajan, että Hapsu hyppää paljon kauempaa. Tultiin kuitenkin ihan hyviin paikkoihin ja sain esteen päällä vaihtettua suunnan ja tarvittaessa laukankin.

Manu ja minä meidän ekalta estetunnilta

Mulla on tällähetkellä jotenkin vahva tunne siitä, että me saatetaan hypätä huomenna. Koska tämä viimeviikkoinen kavaletti/puomi tunti oli vähän niinkuin pohjatyöskentelyä estetuntia varten, luultavasti hyppään joko Hapsulla tai sitten Manulla. Epäilen jotenkin vahvasti Hapsua, mutta Manukin on kyllä hyvin mahdollinen.

~ Amppa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti