maanantai 9. marraskuuta 2015

Tyytyväinen [7.11 koulukisat]

Äärimmäisen ylpeä ensimmäinen ei-sijoittunut joka heitettiin kerran ulos radalta ilmoittautuu!


Ehkä meidän koulukisat ei mennyt niinkuin Strömsössä. Silti mä olen tyytyväinen. Rata oli rehellisesti parhaita ratsastamiani, paljon parempi, kuin viime koulukisojen. Prosentit olivat 61,190, mihin olen tyytyväinen. Tämä rata ja päivä oli sellainen, että numeroilla paperissa ei ollut väliä. Mä tiedän, että se oli hyvä rata. Mä tiedän myös sen, että koskaan ei voi tietää, milloin me mennään Dollin kanssa meidän viimeiset kisaradat. Se saattoi olla nämä kisat, tai vasta monen vuoden päästä, mutta oikeastaan sillänkään ei ole väliä. Menipäs taas syvälliseksi, takaisin siihen asiaan...

Aamulla laittelin Dollin normaalisti kuntoon (saatuani juuri ja juuri luvan laittaa tämän kerran kielenkääntäjän / kitalakiraudan) ja lähdin kävelemään maneesin viereisen parkkipaikan päätyyn, missä siis saa odotella verkkaan pääsemistä. Tässä vaiheessa Dolli muutaman kerran vaan alkoi yhtäkkiä tuijottaa johonkin suuntaan ja lähti jyräämään ravissa sinnepäin, eikä fiilis verkkaan mennessä ollut kovin katossa.


Verkassa keskityin asettamaan ja taivuttamaan Dollia volteilla sekä saamaan sitä aktiivisemmaksi pohkeesta. Tein muutamia lisäyksiä, ja olin tosi tyytyväinen Dollin raviin. Laukka pyöri kumpaankin suuntaan eikä vastalaukkoja tullut yhtään. Ennen meidän rataa ratsasti yksi mun kaveri, ja kun hänet heitettiin radalta pois hakemaan kannuksia, iski pieni paniikki. Menin sitten radalle toteamaan, että ei mullakaan ole kannuksia, ja niin siis melko epätietoisena mistään lähdettin kannuksia hakemaan.

Kannusten laittamisen jälkeen ehdin ottaa verkassa pari pätkää ravia ja laukkaa, Dolli toimi edelleen hyvin. Nyt keskiraveissa rikottiin helpommin laukalle, joten päädyin ratsastamaan ne vähän varovaisemmin radalla. Ohjelma, joka ratsastettiin, oli siis Aikuisohjelma 2002.


Laukannostoissa tökkäsin Dollia kummallakin kerralla ulkojalan kannuksella melko reippaasti, koska poni alkoi jo väsyä ja halusin varmistella, että tulee varmasti hyvä laukka. Rata olikin oikein hyvä, tasaista kutosta on lähes koko paperi täynnä. Laukka-ravi- siirtymiset olivat 5,5, ne olivat myöhässä (ihan oma moka, tajusin sen itsekin), mutta alku- ja lopputervehdykset halkaisijoineen olivat seiskoja (halkaisijoitahan me ollaan Selmankin kanssa treenattu). Ensimmäisesti temponlisäyksestä tuli yllättäen 6,5, sillä itse en videolta huomaa juurikaan eroa.

Yleisvaikutelman pisteihin olen myös tyytyväinen. Omasta istunnasta, asennosta ja apujenkäytöstä sain 6,5, mihin olin tosi tyytyväinen. Vaikutus hevoseen ja kuuliaisuus oli 6,0, kun taas tammikuussa meidän ekasta Helpon Ceen paperista samassa kohdassa komeilee vitonen. Oikeiden teiden seuraamisestakin tuli kutonen (tätä on kyllä harjoiteltukin).


Kommenteissa todettiin, että Dolli on sympaattinen poni, lisäykset saisivat olla rohkeampia (tämän arvasinkin), siirtymiset pitäisi tehdä aikaisemmin (eli herätä siihen että nyt pitäisi tehdä siirtyminen ennen sitä pistettä, missä siirtyminen pitäisi tehdä) ja valmistella paremmin. Suun aukomisestakin oli huomio paperissa, mutta sen mä tiesin jo valmiiksi, sillä Dolli on ollut kesästä asti tosi jäykkä suustaan ja aukonut sitä tavallista enemmän.

Kaiken kaikkiaan olen tosi tyytyväinen kisapäivään ja poniin. Tällä kertaa en siis Selmalla mennyt, mikä ehkä jälkikäteen oli ihan hyvä päätös. Saatiin kisakaudelle onnistunut päätös ilman mitään turhaa sähläämistä tai panikointia tai stressaamista. Ensi kaudella sitten otetaan Selmankin kanssa tavoitteeksi päästä Helppo C niin läpi, että esitetään koko laukkaohjelma laukassa... :D


~ Omppu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti