keskiviikko 18. marraskuuta 2015

Ärsyttävä mutta ihan okei

Tiivistettynä sunnuntain tunti

Varoitus: Mulla on tällä hetkellä, kun tätä kirjoitan, jonkunasteinen aivotärähdys, jonka ansiosta ei ajatus oikein kulje ja teksti takkuilee normaalia enemmän. En ole lentänyt (koputan puuta) keltään, vaan tömäytin pääni otsa edellä auton takaluukkuun niin että siinä on mukava kuhmu ja mustelma. Annetaan siis anteeksi vähän normaalia huonompi tekstinlaatu, jooko? Kuvia ei tältä kerralta ole edes mitään pääkuvia Dollista, joten postauksen kuvituskuvat ovat vanhoja.


Sunnuntaina tosiaan suuntasin kohti Zilpaa, toivoen, että saisin vaihtaa Kössin Dolliin. Kössillä ratsastaminen ei mitään hirveän nautinnollista puuhaa kun ole ollut, riippuen missä ohjat on kiinni poni on joko turpa ryntäissä tai pää pystyssä (Kössillä on siis olympiat), mutta varsinkaan laukassa pidäte ei mene kuitenkaan läpi. Ylipäätään, koska Kössi on niin pieni (ainakin 10cm Dollia pienempi), ei mulla ole kovin tukeva olo siellä selässä, vaikka ponin leveydestä saa vähän tukea kuitenkin.

Lupa vaihtaa kuitenkin saatiin ja tunnilla oltiin ajoissa. Dolli oli alkuverkassa ärsyttävän mihinkään reagoimaton. Käynnissä saatiin verkata itsenäisesti ja koska me ei tunnilla juuri tehdä lyhennyksiä / väistöjä, päädyin tekemään samaa harjoitusta, kuin Selman kanssa, sillä se auttaa yleensä saamaan Selmaakin taipumaan; pidätä-odota-väistä-päästä. Dollin kanssa hankalinta ei ollutkaan väistö, joka onnistui ihan hyvin, vaan eteen päästäminen, sillä Dolli ei ollut liikkumassa omalla energialla juuri lainkaan eteenpäin.


Ja arvatkaapa, kun sain väistöt mielestäni ihan kohtuulliseen kuntoon ja ponin liikkumaan kohtuullisesti myös laukassa ja ravissa, mikä paljastui tunnin tehtäväksi. Tehdäänpäs väistöjä. Tässä kohtaa lähinnä ärsytti, sillä väistöt ei ole meille helppoja, ja olin tyytyväinen verkan väistöihin, jotka menivät paljon paremmin verkassa, kuin varsinaisessa tehtävässä. Dolliakin taisi ruveta ärsyttämään jossain vaiheessa, enkä mä osannut antaa sille tarpeeksi tilaa edestä.

Ravissa saatiin muutama hyväkin pätkä, tosin on Dollin kanssa parempiakin väistöjä tehty. Mitään ihmeellistä flowta ei koko tunnin aikana tullut, laukkakin kulki vähän huonosti eikä poni ollut mitenkään parhaimmillaan, mutta ei omakaan ratsastus mitenkään ihailtavaa ollut. Vähän huonompi kerta oli siis sunnuntaina.

~ Omppu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti