sunnuntai 20. joulukuuta 2015

Triinu & Patu

Mitäs mun heppailulle kuuluu tällä hetkellä?

Hapsu -estetunnin jälkeen pidin hengähdystaukoa hevosista ja koulusta yms. viettämällä kokonaisen viikon aivan muualla. Tästä viikosta on tulossa pitempikin postausrykelmä, kunhan saan nämä pari postausta alta pois. Reissun ansiosta yksi koulutunti jäikin sitten välistä ja sieltä palattuani podin seuraavan viikon korvatulehduksessa. Siinä jäivätkin siis koulutunnit välistä, lukuunottamatta nopeaa koulutuuppailukierrosta Komeetalla. Tilanne oli siis se, että seuraavana tuntina meillä oli esteitä. No, eihän siinä mitään. Esteitä esteiden perään, parin viikon ratsastustauko, eri opettaja ja uusi hevonen.

Kieltämättä jännitin tätä tuntia poikkeuksellisesti paljon enemmän, mutta tosiaan kyseessä oli estetunti hevosella, jonka näin ekaa kertaa ikinä mennessäni maneesiin katsomaan tuntia. Ei siinä mitään, etteikö Triinu-neiti olisi näyttänyt kivalta. Se ei ollut niin energisen oloinen tapaus, kuin Hapsu, mutta ei tosiaankaan tahmea. Esteille näytti löytyvän vähän enemmänkin virtaa. Meillä oli myös eräs ihminen, joka sijaistaa välillä meidän normaalia opettajaamme, pitämässä tuntia.

Mun ja Triinun seikkailut tunnilla alkoivat aika kehnolla menestyksellä. Sileällä ratsastuksesta ei tahtonut tulla yhtään mitään. Hevonen puski sisäavuista vähän niinkuin läpi ja minä yritin epätoivoisesti pitää paketin kasassa ja liikkeellä. Triinun liikkeet olivat todella pehmeät ja miellyttävät. Harjoiteltiin kevyttä istuntaa ravissa, tultiin kahta puomikasaa kevyessä istunnassa ja tehtiin ympyröitä. Laukkaakin otettiin kevyessä istunnassa ja Triinu tuntui todell mukavalta, kunhan saatiin vähän liikettä alle. Ennen hyppäämistä otettiin parit verkkahypyt, joissa Triinu tuntui todella mukavalta, vaikka hypyistä tulikin todella isoja. Hevonen oli aina vähän "lähdössä" esteelle, eli kiihdytti vauhtia ja teki sen ansiosta aika valtavan hypyn. Horjuin suurimmassa osassa hypyistä, mutta selvisin kuitenkin kyydissä ihan hyvin.

Otettiin vielä loppuun yksi rata. Siihen kuului tiukkoja käännöksiä, linjoja, kaarevia linjoja yms. Rata meni oikeastaan todella hyvin. Mun piti aina ennen estettä tehdä pidäte ja ottaa vähän kiinni, ettei Triinu tekisi niitä isoja loikkia, joissa tasapainoni kärsi aika paljon. Päästiin aika hyvillä linjoilla kaikille esteille, tehtiin hyvät isot kaarrokset, lukuunnottamatta erästä okseria, jolle tulimme ratsastajan mielestä huonolla linjalla, joten ohjasin ohi. Toisella yrittämällä tulimme huomattavasti parempaan paikkaan.

Meidän tämänkertainen opettajamme oli todella mukava ja sain aika paljon uutta mietittävää ja treenattavaa tunnista irti. Hän ilmeisesti tulee jatkossakin pitämään meille silloin tällöin tunteja, joka on ihan kiva asia :)

Kun joskus keväällä ilmeisesti menin Patulla

Tällä viikolla vuoden viimeisellä tunnilla me mentiin ilman satulaa ja varmaan puolentoista vuoden tauon jälkeen ratsastin Patulla! Tunti meni ihan suht hyvin. Patu pääsi päädyissä puskemaan ohi ja muutenkin oli vähän huono kuuntelemaan sisäpohjetta. Laukannostoista ei oikein tullut mitään, eikä hevonen tuntunut heräävän oikein millään. No, Patulla kun en ole pitkään aikaan mennytkään, ei meillä heti voi mennä täydellisesti.

Pyörittiin aika paljon ympyröillä ja yritettiin pelkällä istunnalla nostaa laukka. Siihen pisteeseen en Patun kanssa päässyt, sillä jo pelkästään pohkeesta ja istunnasta ei tahtonut laukka nousta. Parin vähän reippaamman pyynnön ja huomautuksen jälkeen saatiin kunnollisiakin nostoja aikaiseksi. Mun olisi vain pitänyt heti alusta alkaen olla tarkkana käskiessäni ja huomauttaa heti kun reaktiota ei tapahtunut. Ehkä sitten Patukin olisi heräillyt vähän nopeammin.


Kiitos Cruiselle jälleen ihanasta hevostäytteisestä vuodesta!

~ Amppa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti