maanantai 21. joulukuuta 2015

Jouluspesiaali: Sammin syyslomaleiri

Vaikka onkin pian joulu, tehdäämpäs pieni aikahyppy syyslomaan!Meidän leirille alkoi normaalisti jo sunnuntaina. Illalla ehdittiin jo porukkaan tutustumisen lisäksi auttamaan hevosten sisälle tuonnissa. Meidän leiripoppooseemme kuului kahdeksan leiriläistä, joista yksi oli aikuinen. Pieni porukka siis oli kyseessä, mikä oli toisaalta hyväkin asia, sillä ihmisiin ehti tutustua ehkä vähän paremmin ja ratsastusryhmät eivät olleet niin suuret. Sunnuntaina normaalin kaavan mukaan jaettiin leirihoitut, ryhmät ja mietittiin leiriohjelmaa. Mulle tuli tällä kertaa hoitsuksi Lars aka Jesarilaama.
Maanantaina meillä oli ekalla tunnilla ilman satulaa -tunti. Mulla oli Hönö, jolle laitettiin terapiavyö opettajan ehdotuksesta. Tunti ei mennyt oikein mitenkään. Ensiksi Hönski oli ihan täpinöissään ja tarjoili laukkaa vähän siellä sun täällä. Ravaamisesta ei tullut yhtään mitään. En saanut hevosta kääntymään, koska jännitin itse niin paljon. Loppujen lopuksi opettajamme tuli pistämään hevosen ruotuun, jonka jälkeen keskityttiin omaan istuntaani, joka piti saada rauhalliseksi ja niin etten pomppisi ja häiritsisi sillä tavalla Hönöä. Näitä neuvoja noudattaen selvisin lopputunnin ilman sen kummempia kommelluksia Hönön kyydissä.


Iltapäivällä käytiin maastoilemassa, joka sujuikin paljon paremmin kuin aamupäivän Hönön kanssa sähellys. Muutamasta hallitsemattomasta laukkapätkästä ja pukista huolimatta maasto oli oikein onnistunut ja mukava. Mulla oli ratsuna Usvanen.


Ennen iltapäivätunteja meillä oli yksi teoria -tunti, jonka aihe oli "yllätys". Tämä yllätysaihe käsitteli hevosten erillaisia tilapäisiä vammoja, sairauksia yms. kuten rivi - rivin hoito ja tunnistaminen, jännivammat - niihen hoito ja tunnistaminen. Pääsimme itse kokeilemaan ja hoitamaan oiretta, mikä oli todella hyödyllistä.

Iltaohjelmana meillä oli irtojuoksutusta. Tätä ollaan jo parillakin leirillä tehty ja se on kieltämättä aina yhtä hauskaa. Itse pääsin auttamaan Larsin juoksutuksessa ja seuraamaan, kuinka ruuna vähän jopa innostui juoksentelemaan ja pukittelemaan.


Tiistaina menin molemmat tunnit Vallulla. Näillä tunneilla pääsinkin lähelle ongelmaani nimeltä liian raskas istunta, jonka ansiosta en saanut Vallua oikein mitenkään liikkeelle. Nuori hevonen ei oikein innostunut mistään, eikä ensimmäisestä katrillitunnista tullut oikein mitään. Ennen katrillitreenejä meillä oli ihan normaalia koulua sisältäen pohkeenväistöjä, laukannostoja ja sen sellaista. Vallulla laukan nostaminen on aika hankalaa, mutta sain kuin sainkin laukan nousemaan toiseen suuntaan.

Toisella vallutunnilla, joka oli peli/leikki -tunti, laukat nousivat molempiin suuntiin, Se olikin sitten varmaan ainoa asia koko päivässä, johon olin tyytyväinen.Teoriassa päästiin seuraamaan Jolankan ohjasajoa ja juoksutusta kahdella ohjalla. Nuori herra oli aikas hieno ja osaavainen jo nyt, vaikka tämä oli ilmeisesti vasta kolmas kerta kun kaveria ohjasajettiin. Harjoiteltiin myös harjoitusaisojen kanssa, joiden kanssa ei tullut paljoa ongelmia, lukuunottamatta muutamaa säikähdystä.Keskiviikkona päästiin aamulla vikeltämään ja ratsastelemaan itsenäisesti ilman satulaa, kun toiset vikelsivät. Menin ilman satulaa Hessulla, joka oli muuten ainoa tunti koko leirillä, minkä menin Hessulla.  Harjoittelin itsenäisesti pohkeenväisöjä, ravailin ympyröitä + yritin pysyä rentona kyydissä. Vikeltämään pääsin Hönöllä.Heti aluksi korjattiin todella paljon istuntaani. Istuin siis liian takanavähän niinkuin tuoli istunnassa, jonka ansiosta painopisteeni oli takana ja hevosen oli vaikea liikkua. Tämän huomasin kyllä erityisen hyvin Vallun kanssa. Ravasin aika paljon ympyrällä, jolloin mun piti keskittyä ehdottomasti siihen että istun hyvin. Tällöin Hönökin pääsi rentoutumaan.


Lopputunnin ratsastelin taas Hessulla ja yritin ehdottomasti miettiä omaa istuntaani. Hessun isossa ravissa oli huomattavasti helpompaa istua, kun kiinnitin asentooni huomiota. Se näkyi myös siinä, että Hessukin rentoutui.Iltapäivällä meillä oli pienryhmissä estetunnit. Hyppäsin onnekseni Usvalla ja tunti meni oikeastaan todella hyvin! Usva oli ihan super, vaikka itse olin välillä hyppäämässä liian aikaisin tai jäin hypystä jälkeen. Esteet pysyivät perus 50-55cm, joka oli mulle ainakin ihan hyvä korkeus.

Torstaina meillä oli ainoastaa koulutunti, jonka menin myös Usvalla. Tällöin meillä ei mennyt niinkään hyvin, mutta selvisin ainakin ihan ok kaikista tehtävistä yms. Tehtiin pohkeenväistöjä, laukkailtiin ympäri maneesia ja pyörittiin ympyröillä. Usva hieman kuskasi ja kuski oli vähän hukassa. Päällimmäisenä mun mieleeni jäi kuitenkin hyvin onnistunut estetunti Usvalla!Iltapäivällä ennenkuin sanottiin jälleen hyvästit Sammin ihanalle henkilökunnalle & leiriporukalle, meillä oli vielä yks teoriatunti, jonka aiheena oli luonnollinen hevostaito ja hevosen käyttäytyminen. Kaiken kaikkiaan syysloman melkein viisipäiväinen leiri Sammissa oli aivan ihana ♥ Kesää jo odotellen!

~ Amppa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti