tiistai 3. toukokuuta 2016

"Ei tää kovin pahalta tunnu"

Hehkutus jatkuu; Nata oli myös sunnuntaina aivan älyttömän kiva.


Pakkohan tuota hevosta on hehkuttaa vielä vähän - sunnuntaina se jälleen yllätti positiivisesti. Käynnissä pystyin tekemäänkin asioita ilman että hevonen jännittyi, ravissa isoimmat ongelmat olivat istumisessa (hevonen paineli menemään ihan kiitettävää jänisloikkaravia) ja laukka oli taas tosi kivaa. Tuo käynti on yksi isoimmista parantuneista asioista, sillä esimerkiksi kuukausi sitten en pystynyt ratsastamaan käynnissä lainkaan ilman, että hevonen jännittyi ja oli suunnilleen pää mun sylissä. Nykyään saan vähän jo asettaa, taivuttaa, väistättää jne. käynnissäkin, Natan pysyessä kuitenkin rentona.


Sunnuntaina tehtiin taas ihan perusjuttuja - ympyröitä ja keskihalkaisijoita. Ympyröillä yritin asettaa ja taivuttaa Nataa mahdollisimman huolellisesti ja keskihalkaisijoilla ratsastin mahdollisimman huolellisesti suoraan. Tein siirtymisiä ja yritin saada Nataa rentoutumaan. Muutaman kerran siirtymisetkin onnistuivat tosi hyvin, mutta tuli myös niitä töksähtäviä siitymisiä, kun jäin itse liikaa roikkumaan ohjaan ja Nata jännittyi kättä vasten. Kuitenkin muutamat siirtymiset saatiin niin, että hevonen pysyi rentona siirtymisen "läpi".


Yksi huomattava asia, mikä on kehittynyt tosi paljon, on suoraan ratsastaminen. Alkuunhan me pyörittiin melkein pelkästään ympyröillä, ja Anne joutui useammin kuin kerran käskemään mua ratsastamaan muuallakin, kuin siinä yhdellä keskiympyrällä. Nyt kun olen ratsastanut enemmän ihan urallakin, myös suorat pätkät näyttävät huomattavasti järkevämmiltä - nuo keskihalkaisijat ovat hyvä esimerkki siitä, että parhaimmillaanhan päästään suoria pätkiä oikeasti suorassa järkevässä tahdissa.


Ravissa jouduin tekemään aika paljon pidätteitä, sillä Natalla oli aika reippaasti energiaa, ja vaikka tahti oli ihan kohtuullinen, ravi oli sellaista jänisloikkaa, että ei siellä istuminen ollut kovinkaan vakuuttavaa. Keskityin lähinnä siihen, että tahti pysyisi hyvänä, pystyisin istumaan ja Nata pysyisi rentona myös harjoitusravissa, kun ravailin halkaisijoilla ja ympyröillä. Pätkittäin onnistui, pätkittäin ei, mutta ihan kohtuulliselta tuo ravi kuitenkin tuntui.


Käynnissä tein lähinnä pätkiä tehtävästä, joskus osan halkaisijasta, joskus jonkun voltin. Laukkailin pelkästään ympyröillä, asettaen ja taivuttaen Nataa mahdollisimman huolellisesti, ravissa teinkin sitten enemmän suoriakin pätkiä (toki myös niitä ympyröitä). Kaiken kaikkiaan oli aika tyytyväinen hyvin avuilla olevaan hevoseen. Hiki tuli kummallekin ja ratsastaja oli kyllä älyttömän väsynyt, kun loppujen lopuksi jäätiin kävelemään.


Alkuviikosta Natalle jääkin varmaan ainakin yksi höntsäpäivä, koska tiistaina mulla on kahden tunnin taekwondoharkat. Toisaalta voi tehdä hevosellekin kevyempi päivä hyvää, kun sillä nyt on ollut vähän rankempi viikonloppu (neljän päivän sisään kaksi estetuntia). Jonain päivänä toivottavasti päästään tekemään jonkun kaverin kanssa pidempi maastolenkki, sillä maastopäivien jälkeen Nata on yleensä ollut tosi rento ja kiva (ei sillä, ettei se sitä nyt olisi ollut muutenkin, maastossa on silti kiva käydä).

~ Omppu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti