perjantai 27. toukokuuta 2016

Keskiviikon rataharkkatunti

Tosiaan, koska kouluohjelmien muistaminen on vaikeaa, tällä viikolla ratsastettiin myös kouluohjelmia - Helppo C E.B. Special ja Helppo B K.N. Special.


Ensin: Pahoittelut todennäköisesti erittäin sekavasta postauksesta. Päässä hyppii tuhat ja yksi asiaa, joten sanajärjestys tai lauseen oikeaoppinen rakenne eivät välttämättä ole niitä tämän postauksen vahvuuksia. Toiseksi: Mulla ei ole keskiviikolta edes kuvia, eli tämän postauksen kuvat eivät ole keskiviikon rataharjoituksesta. 

Tosiaan, keskiviikkona lyhyehkön alkuverkan jälkeen käytiin läpi E.B. Specialin rata, mikä on suhteellisen simppeli (ja jonka olen ratsastanut kerran aikaisemminkin Natalla). Kun rata oli palauteltu muistiin, lähdin ratsastamaan sitä, ennen tätä olin siis vain kävellyt ja kevennellyt löysähköllä ohjalla. Rata meni silti aika hyvin - Nata pysyi aika rentona, tiet olivat aika jees ja siirtymiset onnistuivat. Mitään ylitsepääsemättömän tyhmiä virheitä ei tullut - toki keskiravi saisi olla aina rohkeampaa, siirtymiset rennompia jne...


Kun eka rata oli selvitty kerran kunnialla, lähdin ratsastamaan K.N. Specialin rataa. Tämä kierros ei ollut paras mahdollinen - sen lisäksi että loivat kiemurat eivät onnistuneet, unohdin toisen voltin ja toinen levisi, unohdin sen, mistä vasen laukkaympyrä alkaa jne... Olihan radassa hyviäkin kohtia, esim. keskiravi harjoitusravissa oli kuulemma "yllättävän rohkea" siihen nähden, mitä esimerkiksi viime viikolla esitettiin. Pysähdykset olivat hyviä, laukat onnistuivat ihan kohtuullisesti, kunhan vaan muistin tiet. :D

Ratsastin tämän ensimmäisen "Hetkinen, mihin mentiin? Ai laukka piti nostaa?"- kierroksen jälkeen K.N. Specialin vielä uudestaan, ja vaikka nyt Nataa saikin pidättää huomattavasti enemmän, taisi jälkimmäinen kierros olla silti parempi, vaikka yksi siirtyminen vähän unohtuikin ja pysähdys tuli vähän turhan ajoissa. Muuten tämä rata menikin aika jees, vaikka tietysti korjattavaa oli suhteellisen paljon. Ihan toivottomilta ei silti taidettu näyttää, ja loppuverkassa Nata liikkuikin aivan superhyvin.


Tiivistettynä meni siis hyvin, ja huomattavasti kyllä itseluottamus parani, niin että mä ehkä muistan kisoissakin sitten hengittää ja hymyillä.


~ Omppu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti