sunnuntai 1. toukokuuta 2016

Parhaiten onnistuu melkein kaikki

Jossain vaiheessa olen selvästi tajunnut jotain - nykyään Nata liikkuu ihan eri tavalla, kuin aikaisemmin.
Se, mitä, ja miksi olen tajunnut, onkin asia erikseen.

Kaikki kuvat ovat lauantailta :)
Nata on nyt loppuviikosta liikkunut ihan superkivasti. Energiaa on toisaalta ollut, mutta tilanne on kuitenkin ollut ihan kohtuullisesti hallinnassa. Viime viikon perjantaina koulutunnilla Nata alkoi liikkua varsinkin laukassa tosi hitaasti, ja nyt se sama tunne on saatu muutaman muunkin kerran laukkaan. Tämän viikon perjantaina Nata oli aivan älyttömän hyvä, varmasti yksi onnistuneimmista (ellei jopa onnistunein) kerroista mulla hevosen selässä ikinä. Tietenkään kukaan ei ollut silloin kuvaamassa...


Perjantaina tosiaan jumppailtiin itsenäisesti keskihalkaisijoita (koska niitähän on jokaisessa kouluohjelmassa), tehden siirtymisiä. Välillä nostin laukan käynnistä (pakko mainita, että perjantaina käyntikin oli rentoa, eikä hevonen leikkinyt kirahvia), välillä ravista (jossa hevonen pysyi rentona molempiin suuntiin, vaikka istuin harjoitusravissa), välillä yritin siirtyä laukasta käyntiin (yllättävän hyvällä menestyksellä), välillä raviin. Nata toimi älyttömän hyvin ja pyöritti tosi hyvää laukkaa, pysyen kuitenkin rentona. Tahti oli hyvä, ei liian kiireinen, mutta hevonen liikkui silti eteenpäin. Kieltämättä perjantain jälkeen odotin jonkinlaista rimanalitusta lauantain estetunnilla, koska tosi harvoin Nata on toiminut mitenkään supermahtavasti useampana päivänä putkeen.


Lauantaina mulla oli kuitenkin edelleen alla hevonen, joka ei vetänyt hernettä nenäänsä kaikesta, mitä tein. Käynti oli kivaa ja rentoa, kun tein alkuun vähän voltteja ja taivuttelua käynnissä, samoin ravi oli rentoa ja hyvää. Kun olin kävellyt ja ravaillut itsenäisesti, käytiin läpi tehtävä, joka siis oli "apila", jossa mistä kohdasta vain voi mennä tehtävään ja mistä kohdasta vain voi tulla tehtävästä pois. Toisin sanoen tehtävällä ei siis ollut yhtä alkamiskohtaa tai loppumiskohtaa. Alkuun kävelin tätä taivuttaen volteilla mahdollisimman huolellisesti, sitten sama kevyessä ravissa molempiin suuntiin.

The Tehtävä, jota toteutettiin molempiin suuntiin käynnissä, ravissa ja laukassaPakko myöntää, että tämä tehtävä oli oikeasti aika hankala (köhköh, on se hankalaa katsoa, mihin ratsastaa), ja hiki tuli kyllä. Kun tehtävä onnistui suunnilleen ravissa molempiin suuntiin, laukkasin verkkalaukkaa ympäri kenttää tehden siirtymisiä laukan sisällä. Pitkät sivut ja toisen lyhyen sivun annoin Natan laukata isompaa laukkaa, toiselle lyhyelle sivulle suoristin selkäni ja istuin alas, jolloin Nata lyhensi laukkaansa. Lyhyemmässä laukassa tein myös ympyrän melkein joka kierroksella päätyyn. Pakko sanoa, että myös laukat onnistuivat yllättävän rennosti.


Mentiin muutama kierros tuota tehtävää laukassa molempiin suuntiin, ja sen jälkeen sainkin jo jäädä loppuverkkailemaan. Hevonen pärski kovin tyytyväisen oloisena loppuravaillessaan vähän pidemmällä kaulalla, ja kai sekin täytyy mainita, että eihän se nyt kovin huonolta tuntunutkaan. Nata liikkui eteenpäin muttei kaahannut ja pysyi kivasti rentona. Aivan superhyvin siis meni lauantainakin! Nata oli tosi kiva ja pakko myöntää, että kun tunnin teema oli esteiden välissä ratsastaminen, niin se jäi kyllä mieleenkin.


Tiivistettynä olen ilmeisesti tajunnut viimeisen parin viikon aikana jotain Natalla ratsastamisesta, sillä se on alkanut liikkua ihan älyttömästi paremmin. Se, mitä olen tajunnut ja milloin, on vähän mysteeri... :D


~ Omppu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti