maanantai 23. toukokuuta 2016

"Ei menny niinku Strömsössä" -valkkupäivä

Mitä opin lauantaina?
1. Älä ikinä odota, että asiat menisivät, niin kuin suunnittelit.
Lauantaina tosiaan piti olla kahden valkun valkkupäivä, aamupäivällä este-, ja iltapäivällä koulutunti. Vähän kiireellä lähdettiin kotoa, mutta ajattelin silti ehtiväni estetunnille - olinhan mä pahemmassakin kiireessä ehtinyt. Se kiire loppui alle puoleen matkaan, kun auto levisi pikatielle, renkaasta lähti mutterit ja oli alle puolesta metristä kiinni, ettei koko rengas lähtenyt. Oli kyllä enkeleitä matkassa luojan kiitos tälläkin kertaa, koska tuossa olisi voinut käydä pahastikin. Nyt selvittiin ystävällisten ihmisten avulla - meille täysin tuntemattomat pysähtyivät auttamaan siinä pikatiellä. Kun rengas saatiin takaisin kiinni autoon, matka jatkui autokorjaamolle ja siellä saatiin todeta, että autokin on ihan hengissä, joten matka jatkui tallille - tosin kiire estetunnille oli tässä vaiheessa jo ohi, mutta ei sitä siinä tilanteessa harmitellut.


Koulutunnille kuitenkin selviydyin, onneksi. Nata oli jo alkuverkassa aika hyvä, ei nyt mikään ihan paras mahdollinen, mutta toisaalta kuluneella viikolla ratsastin kunnolla sileällä itsenäisesti tasan nolla kertaa, tällä saattaa toki olla osuutta asiaan. Kun saatiin itsenäiset verkkailut hölkättyä, jäätiin pääty-ympyrälle työstämään asetusta ulospäin ensin käynnissä. Oikeaan kierrokseen tämä sujui aika hyvinkin, kun asetus tuli kuitenkin helpompaan suuntaan. Kun käynti ei näyttänyt enää ihan toivottomalta, lähdettiin tekemään ravisiirtymisiä harjoitusraviin, asetus piti pysyä ulospäin.


Ravissa istuminen oli taas lievästi sanottuna hankalaa, mutta muutama suhteellisen kivakin pätkä tuli oikeaan kierrokseen asetus ulospäin. Jossain vaiheessa piti asettaa sisälle ja nostaa laukka pari kertaa, ennen kuin laukatkin tehtiin asettuen ulospäin. Oikeassa kierroksessa nämä onnistuivat kaikki kohtuullisen hyvin, mutta vasen kierros olikin sitten aika mielenkiintoinen. Ensin pelkän käynnin työstäminen oli tuskallisempaa, kuin harjoitusravi oikeaan kierrokseen. Ravista asettuen ulospäin ei tullut alkuun yhtään mitään, vaikka vähitellen sekin parani. Normaalisti sisälle asettuen saatiin ihan kivoja pätkiä laukassa ja ravissa. Ulospäin asettuminen oli laukassa huomattavasti helpompaa, kuin ravissa, ja laukat menivätkin itseasiassa varmaan parhaiten koko tunnin asioista - ne siirtymiset laukasta alas eivät sitten niinkään... :D


Loppuverkat menikin taas aika kivaa ravia, Nata liikkui hyvin eteenpäin omalla moottorilla. Tiivistettynä oli siis hyvä tunti, vaikkakin tehtävä tuotti taas yksinkertaisuudessaan päänvaivaa ratsastajalle. Superhyvä fiilis silti jäi varsinkin laukoista! 


~ Omppu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti