perjantai 26. helmikuuta 2016

No itseasiassa...

"Mitä te teitte riparilla?"
"Kuunneltiin heviä, syötiin, pelattiin korttia ja laulettiin"


Ensimmäinen kuva on otettu lauantaina, kun lähdettiin riparille, ja toinen perjantaina, kun riparilta piti lähteä kotiin. Ei kumpanakaan päivänä hymyilyttänyt.

Mä lähdin riparille asenteella "ei vois kyllä vähempää kiinnostaa". Tämän totesin myös, kun raamisryhmissä kyseltiin lauantaina fiiliksiä. Torstaina meidän raamisryhmän toinen isonen kysyi multa, että oliko se leiri sitten niin syvältä kuin odotin. En olisi edeltävänä lauantaina todellakaan uskonut, että vain muutaman päivän kuluttua vastaisin "No ei, täällä oli itseasiassa tosi kivaa. Mä tavallaan haluaisin isoskoulutukseen". Niin kuitenkin vastasin torstaina.


Pari kuvaa MyStorysta yhdeltä illalta, amisviikset näkyvissä molemmissa kuvissa. Huomatkaa, että kerrankin kuva, missä mä oikeasti hymyilen. Riparilla olikin ihan hauskaa... :D

Riparin tapahtumia, ohjelmaa tms. en halua lähteä avaamaan yhtään sen enempää - en koe sitä tarpeelliseksi. Oli jumalanpalvelusta, oppituntia, medistä ja ulkoiluita, eli ei mitään ihmeellistä. Meidän ripari järjestettiin Ylöjärvellä, Tampereen Torppa- nimisessä paikassa, ja pakko kyllä sanoa, että aika kivat maisemat oli rannasta järvelle päin. Napakelkallakin tuli pariin kertaan käytyä, ja sekin oli aika huippua. Vapaa-aika meni melko pitkälti korttipelien ja Blokuksen parissa, tylsää ei ehtinyt tulemaan, vaikka vapaa-aikaa saattoi olla päälle parikin tuntia.


Tässä kuvassa maattiin kaverien kanssa tyynyillä ja odoteltiin mediksen alkua. Rentoa, sanon minä :D

Jälkikäteen ajateltuna ripari opetti minulle paljon itsestäni. Sain uusia kavereita, joiden kanssa toivottavasti pidetään yhteyttä vielä tulevaisuudessa riparin jälkeenkin. Riparilla uskalsin olla oma itseni ja päästä melkein viikoksi eroon siitä puolestani, minkä minusta näkee esim. koulussa - siinä oli oikeasti ero. Riparin ensimmäiset päivät olivat hiljaista omassa huoneessa istumista, mutta leirin lopussa ei sillä porukalla ollut niinkään väliä, kun korttia pelattiin kuitenkin. Iltaohjelmien olisi toivonut kestävän kauemmin, vaikka ensimmäisinä päivinä niidenkin seuraaminen oli lähinnä jännittynyttä paikallaan kököttämistä.


Pari kuvaa myös MyStorysta riparilta otettuina, oppista joltain iltapäivältä ja viimeisen aamun lagaamista, kun pakkailut sun muut oli jo tehty.

Mulle sanottiin, että jos lähden sillä asenteella riparille, mitä lähdin, mun viikosta tulee joka tapauksessa todella huono. No, eipäs tullutkaan. Mun viikosta tuli todella hyvä. Eipä tässäkään postauksessa ideaa ollut, mutta jos joku meidän riparilla ollut tätä lukee; kiitos mahtavasta leiristä. Mä en olisi ikinä uskonut, että kiittelisin leirin jälkeen mahtavasta riparista. No, niin tässä taisi nyt kuitenkin päästä käymään... :D


Ja vielä fiiliksiä bussista kotimatkalla. Jossain ennen matkan puoliväliä lumi näytti oikeasti ihan siniseltä, perillä sitten olikin enemmän harmaata... :D

~ Omppu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti