lauantai 13. helmikuuta 2016

No jopas on positiivista

Kyllä, minä, pessimisti ja perfektionisti, äärimmäisen negatiivisesti ajatteleva ihminen, kirjoitan positiivista postausta. Ihan vain, koska hetken mielijohteesta tuntui siltä.

"Moi mä oon Nata ja mä haluan sisälle niinku nyt heti"
Tällä viikolla minua on hymyilyttänyt usein - on ollut myös niitä hetkiä, kun ei hymyilytä, mutta hämmästyttävän paljon olen ollut normaalia pirteämpi ja iloisempi. Ylipäätään koko alkuvuosi tuntuu lähteneen superhyvin käyntiin, tammikuu meni nopeasti ja olo on ollut paljon parempi, niin fyysisesti kuin henkisestikin, kun koulun stressistä on lähes päivittäin päässyt irrottautumaan muutamaksi tunniksi kunnolla, eikä vielä ole ollut isoja kokeitakaan. Koulussa on tuntunut menevän hyvin, ja monena iltana olen mennyt iloisena nukkumaan, ihan vain siksi, että olen samana päivänä käynyt tallilla.


Kaverin lettiviritys mun hiuksiin jonain tiistaina
Miksikö minua on niin usein hymyilyttänyt? No, käydäänkö viikko vaikka päivä kerrallaan läpi? Maanantaina Nata liikkui tunnilla mielettömän hyvin. Hymyilin hevosen selässä ja tunnin jälkeen, fiilis oli sanoinkuvailematon. Tiistaina puolestaan laukannostot sujuivat vähän vetisestä kentästä huolimatta todella hyvin. Keskiviikko ei ollut ihan yhtä hyvä päivä, kuin maanantai ja tiistai, muttei sekään varsinaisesti huonosti mennyt. Torstaina ensin olin onnistunut ymmärtämään, mitä yhdellä mediakurssin tehtävällä haettiin, ja vääntämään Lumikista "ihan loistavan" uutisen, mikä nostatti fiilikset kattoon jo aamun ensimmäisellä tunnilla. Illalla taekwondoon ja potkimaan kaverien kanssa, treenin olisin sinänsä voinut tehdä paremminkin, mutta hyvä fiilis jäi joka tapauksessa. Tietysti oli taas kivaa nauraa se likemmäs tunti ja yrittää leikkiä ohjaajaa ja treenata itsekin. Kyllä mulla melkein rupeaa kohta olemaan pari tavoitetta tuon taekwondon kanssa, mutta niillä ei ole mikään kiire, toista todennäköisesti lähden yrittämään vasta ensi vuoden puolella. Koko ajan vaan motivaatio lajiin ja omien virheiden korjaamiseen kasvaa ihan älyttömästi! Perjantaina touhuilin Natan kanssa käyttäen siihen oikeasti aikaa, mm. varovaista jalkakarvojen siistimistä yms. Jotenkin Natskun kanssa touhuamisesta tulee aina hyvä mieli... :D

"En muuten poseeraa. En muuten näytä nätiltä. Vaikka tiedän että tiedät että mä osaan näyttää siltä kyllä."
Pakko myös myöntää, että kuluneeseen viikkoon ovat kuuluneet isona osana myös musiikki ja hyvä ruoka. Fyysisesti parempi olo ja hyvä ruoka liittyvätkin melko tiivisti yhteen, sillä olen melkein kuukauden ollut nyt syömättä mitään missä on gluteenia, paitsi sen yhden kerran, kun söin vehnää tietämättäni. Tiesin muuten seuraavana aamuna syöneeni gluteenia, ja ei, mulla ei ole keliakiaa, vaan todennäköisesti gluteeniyliherkkyys. Samalla, kun olen alkanut syömään gluteenittomasti, olen alkanut osittain huomaamattani syömään "järkevämmin" ja enemmän, eikä nykyään ole myöskään koko aikaa vähän nälkä tms...

Sannille lähetetty kuva leivästä, joka ei ymmärtänyt, mihin suuntaan kuuluu kohota :D Kyllä tuossa syötävää riitti, lähes pellillinen tuli leipää :D Tämä kuva ei tosin ole viime viikolta, mutta havainnollistaa aika hyvin sitä, kun ei tuo leipominenkaan mene aina, niin kuin Strömsössä.
Musiikki on myös nostanut fiilistä kuluneella viikolla. Kuten aika lailla kaikki minut oikeassa elämässä tuntevat tietävät, kuuntelen Nikke Ankaraa, ja varsinkin "En tiiä sun nimee" on soinut useita kertoja viime viikolla, toki myös muut biisit. Sannin uusi biisi, "Että mitähän vittua", on itse asiassa myös hyvä, mutta muutaman viikon sisään olen huomannut kuuntelevani myös mm. Shawn Mendesiä. Twenty One Pilotsin "Stressed Out" on myös tullut lisättyä ainakin yhdelle soittolistalle. Oikeastaam en ole edes kuunnellut mitään normaalista poikkeavaa, mutta silti musiikistakin on tällä viikolla jäänyt todella hyvä fiilis.


Jollain tavalla myös lähestyvä ripari on aiheuttanut niin positiivisia, kuin negatiivisiakin fiiliksiä. Pakko myöntää, että tämän asian suhteen olen todella pessimistinen - en usko, että riparista tulee "unohtumaton kokemus" positiivisessa mielessä tms, enkä odota sitä millään tavalla innoissani, lähinnä kauhuissani. 20.2 olisi kuitenkin tarkoitus nousta bussiin, joka lähtee parin tunnin matkalle kohti Tamperetta (ei, en tiedä, miksi meidän seurakunnan hiihtolomaripari on Tampereella), ja 26.2 palata takaisin kotiin. Hiihtoloma tulee siis vietettyä riparilla, mutta ehkä kesällä se sitten tuntuu hyvältä idealta, kun jää enemmän aikaa hevosille yms. Hyvä fiilis on siksi, ettei konfirmaatioon ole enää, kuin melko tarkkaan kuukausi, ja sitten se on ohi. Natalle on myös järjestetty hyvät liikuttajat (♥) sille viikolle, joten voin luottaa siihen, että hepalla on kaikki hyvin, kun itse perehdyn Raamatun sisältöön...

Viime viikolla mietin jostain syystä lähes päivittäin, miten nopeasti asiat ovat muuttuneet - siitä, kun tämä kuva otettiin, on alle puoli vuotta. Tällöin minulla ei muistaakseni ollut vielä edes vuokraponia, tai sitten tämä oli ihan alkuaikoja Selman kanssa.
Ehkä tämä postaus oli vähän turha. Perjantai-iltana tämän kirjoittaminen tuntui kuitenkin hyvältä ajatukselta, ihan vain, koska silloin hymyilytti. Ihan vain jo senkin takia, että Ässät voitti Lukon perjantaina Porissa.


~ Omppu

6 kommenttia:

 1. ihania noi Natan kuvat!
  Ootko muuten menossa ens kesänä sammiin leirille

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :)
   Ens kesä menee Natan kanssa touhuillessa + nuortenleirillä, joka on olevinaan ensiapuleiri + Roihulla, joten Sammi jää tänä vuonna väliin. Tavallaan harmi, mutta toisaalta tuntuisi tyhmältä lähteä muualle viikoksi ratsastamaan ja yrittää huolehtia liikuttajia omalle hevoselle siksi aikaa :D
   ~ Omppu

   Poista
 2. Hauskoja noi Natan kuvat!
  Ootko muuten tulossa ens kesänä sammiin leirille?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tilannekuvat on parhaita :D
   Mulla jää Sammi ens vuonna ainakin väliin, perustelut kirjoitin tarkemmin ylempään kommenttiin, mutta Natan kanssa tulee vietettyä varmaan koko kesä miinus ne pari viikkoa, kun olen nuortenleirillä ja partioleirillä :)
   ~ Omppu

   Poista
 3. Juu ajattelin vaan kysyä kun käyn Sammissa ratsastamassa ja ne sun leiri postaukset on nniin hyviä

  VastaaPoista