tiistai 9. helmikuuta 2016

"No nyt löyty ravi"

Näin totesi Anne, kun laukan jälkeen Nata lähti esittelemään raviaan ihan kunnolla.



Myönnetään, maanantaina odotukset eivät olleet korkealla - hevonen on ollut kevyemmällä liikutuksella pitkään, joten odotin joko päämäärättömiä pomppuja erinäisiin ilmansuuntiin tai mahdollisesti vähän tahmeaa ja halutonta karvakorvaa. Alkuverkka ei ollut mikään erityisen mahtava - Nata nyt oli oma itsensä, ei ihan rennoin mahdollinen, mutta on se ollut kireämpikin. Käynti on alkanut sujumaan koko ajan paremmin ja paremmin, nykyään saadaan jo ihan kivaakin käyntiä pätkittäin.

Ravi oli alusta saakka melko hyvää, vähän sain pyytää lisää energiaa aina välillä. Ravissakaan Nata ei liukastallut, vaan liikkui tosi reippaasti eikä oikeastaan edes varonut, vaikka pohja oli vähän mielenkiintoinen. Ei sillä, että nyt siellä tosiaan pystyi ratsastamaan kolmessa askellajissa, joten en valita missään nimessä, aivan tarpeeksi kauan sitä jääkeliä ehtikin jo kestää, kun ei kävelläkään kannattanut.

Kun ravista siirryttiin lopulta laukkaan, ensimmäiset nostot molempiin suuntiin olivat vähän mielenkiintoisia. Nata meinasi vähän lähteä turhan haipakkaa, mutta tuli jo samassa hetkessä takaisin, jolloin laukkapätkän alkuun tuli vain ylimääräinen pikkupomppu. Ei siis lainkaan paha. Ymmärsin myös, miten pienillä avuilla hevonen on oikeasti mahdollista saada siirtymään askellajista toiseen - ulkonyrkki kiinni ja syvään hengittäminen, ja hevonen olikin jo laukasta ravissa. Alkuun eivät nämäkään siirtymiset menneet, niin kuin Strömsössä. Alla olevalla videolla on ihan kohtuullinen nosto (ei siis sellainen "lähteekö lapasesta") ja siinä näkee pienen pätkän tuota hyvää perusraviakin (niin joo, ja tämän blogin ensimmäiset materiaalit Natasta ilman loimea). Ratsastajan jalat heiluu enemmän, kuin laki sallii, mutta ehkä se kestetään silti.



Laukan jälkeen, kun vaihdettiin suuntaa oikeasta vasempaan kierrokseen, tapahtui se wow- hetki, kun et vain voi olla ihan varma, mitä juuri tapahtui. Nata lähti venyttämään askeltaan ihan kunnolla ja rentoutumaan todella hyvin. Yhtäkkiä alla oli ihan eri hevonen, kuin alkutunnista - eron tunsi ja näki. Kun saatiin molempiin suuntiin hyvät laukat ja viimeiseksi asiaksi tunnilla jäi tämä huippuhyvä ravi, jäi tunnista todella hyvä fiilis. Kerrankin kentällä pääsi tekemäänkin jotain, ja Nata oli aivan super, kuten allaolevasta videosta saattaa voida nähdä. Oma kevennys on vaan ihan "vähän" hukassa, on tuolla hevosella erilaiset liikkeet, kuin millään aiemmalla hevostuttavuudella... :D



Tämä postaus jäi ehkä vähän lyhyeksi ja hehkutuspainotteiseksi, mutta olkoon. Nyt on vaan niin käsittämättömän hyvä fiilis, on se hieno tamma! Ehkä se kevät ja kesä sieltä tulee ja kenttä tulee sellaiseen kuntoon, että ratsastamaan pystyy useamminkin kunnolla, eikä vaan kävelemään. Ei kyllä pahemmin kura tms. haitannut, kunhan vaan pääsi tekemään. Eihän me kovin paljoa tehty, mutta tärkeämpää oli saada laadullisesti hyviä toistoja vähän, kuin huonoja toistoja iso kasa. Aivan huippu fiilis! ♥

~ Omppu

6 kommenttia:

  1. mun mielestä tällanen "kevyempi" hehkutuspostaus oli kiva tähän väliin :) nata meni tosi kivan näkösesti!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, ja kiva että tykkäsit! Voin kertoa, että toi ravi tuntui ihan mielettömän hyvältä, pitäisi saada joskus ihan alkutunnista videota ravista, niin olisi helpompi verrata... :)
      ~ Omppu

      Poista
  2. Kivan näkönen Nata, hienosti meette :) Kiva saada videoo ratsastuksesta

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Natakin kiittää :) Nyt kun mulla toimii taas myös videonmuokkausohjelma ja koneelle mahtuu lataamaan videoita, pystyn taas tekemään myös videokoosteita enemmän, jos vaan saan materiaalia. Pitääkin viimeistään viikonloppuna yrittää saada äiti kuvaamaan myös videota, koska siitä katsomalla näkee itsekin virheitä paremmin. Itse tykkään myös katsoa videoita muiden blogeista, joten todennäköisesti on tännekin tulossa lisää videoitakin, kunhan vaan saan materiaalia.
      ~ Omppu

      Poista
  3. Nata on kyllä niin suloinen ja ihana blogi teillä. Sä osaat kirjottaa niin hyvin että pitkätkin postaukset jaksaa lukea.

    VastaaPoista