maanantai 4. heinäkuuta 2016

Porin ratsastajien estekisat 2.7

Jos mulla olisi aina hypätessä sellainen fiilis, kuin kisoissa oli, mä voisin jopa tykätä hyppäämisestä.

Tämän(kin) kisapostauksen kuvista kiitos Emma Vähä-Pesolalle (hallatuuli.kuvat.fi) :)
Mä olen omasta mielestäni kouluratsastaja, joten käytännössä aina esteillä olen melko kaukana omalta mukavuusalueeltani. Estekisoihin ei siis asetettu mitään tavoitteita, "kunhan nyt mennään kokeilemaan". Siispä oli positiivinen yllätys, miten kisat menivät, ihan vain jo siksikin, että Nata käyttäytyi kisapaikalla tosi hyvin (no, niinhän se toisaalta aina) ja käveli sekä kotona että kisapaikalla koppiin ekalla yrityksellä (niin ei muuten ollut kuukausi sitten).


Menin tosiaan luokkina 40-50cm ja 60cm, koska kuitenkin haluttiin ottaa mahdollisimman paljon varman päälle luokkien kanssa. 40-50 menin vaan oman jännittämisen takia alle, ja 60 oli sitten se luokka, minkä takia kisoihin lähdettiin. Aamulla mua jännitti ihan älyttömästi, mutta sen verran mitä mä nyt muistan, kaikki meni hyvin, Nata saatiin ainakin ekalla yrityksellä traileriin ja kisapaikalla oltiin melkein puolitoista tuntia ennen kisojen alkua. Aikaa oli siis hyvin käydä ilmoittautumassa ja kävelyttää Lehmää ennen ekaa verkkaa.


Verkkailin aika lyhyesti ja kevyesti, taisin ottaa yhden hypyn molempiin suuntiin, laukkailin ja ravailin vähän ja kävelin suurimman osan ajasta, ihan vain siksi, että Nataa ei erityisemmin tarvitse herätellä kisoissa. Ekalle radalle mentiin hyvällä fiiliksellä, rata oli helppo joten sen muistamistakaan en jännittänyt. Rata itsessään olikin tosi hyvä, yritin saada kaikille esteille mahdollisimman hyvät tiet ja antaa Natan liikkua eteenpäin ilman että jään nyppimään ohjasta. Pari vähän isompaa hyppyä tuli (kuten tuosta yllä olevasta kuvasta ehkä näkee), mutta aika nopeasti sain itseni kerättyä niidenkin jälkeen.


40-50cm kunniakierros (arvostelu oli siis A.1.0, eli puhtaat radat oli samanarvoisia)
Ekan radan jälkeen äiti lähti taluttelemaan Nataa, kun kävin kävelemässä kuudenkympin radan. Rata oli siis eri, kuin aikaisemmassa luokassa, joten luonnollisesti odotin, että sekoitan radat keskenään. Verkassa taas lähinnä kävelin ja taisin ottaa kolme hyppyä, koska eka verkkahyppy oli vähän huonompi. Nata tuntui tosi kivalta, mutta jostain syystä mä kuumottelin rataa todella paljon.



Muistin kuitenkin radan, eikä kuudessakympissä tullut oikeastaan edes niin isoja hyppyjä, kuin pienemmässä luokassa parille esteelle. Puhdas rata tästäkin luokasta, mutta tuloslistoissa ollaan aikalailla loppupäässä, koska aika ei päätä huimannut (tein siis suunnilleen pisimmät mahdolliset tiet), mutta se ei oikeastaan haittaa, koska saatiin kuitenkin kaksi puhdasta rataa kisoista. Nata oli molemmilla radoilla tosi kiva, ja mulla oli hyvä fiilis koko kisapäivän. Ehkä mäkin vielä joskus opin tykkäämään hyppäämisestä... :D


~ Omppu

5 kommenttia:

  1. Sen mitä kerkesin näkemään, niin oli kyllä siistit radat! :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Teilläkin meni hyvin, ainakin mitä nyt ekan radan näin :)
      ~ Oona

      Poista
  2. Kunnei sulla ole olympia-kuolaimessa ketjua? Todella typerää käyttää ilman sitä, kuolain vain kääntyy suussa kun varret kääntyy ja parhaimmillaan jää kieli väliin..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei ehkä näy kuvissa kovin hyvin, mutta meillä on aina olympian kanssa ketju. Noissa parissa kuvassa jäin turhan paljon kiinni ohjaan, joten ehkä näyttää siltä, ettei sitä ketjua ole ja varret vääntyilee ja kääntyilee miten sattuu.
      ~ Omppu

      Poista
    2. "Puoli vuotta"- postauksen yhdessä kuvassa se ketju ehkä näkyy :)

      Poista