torstai 24. syyskuuta 2015

Suunnilleen sinnepäin

Tämän illan kunnon koulutreeni vaihtui muutamastakin syystä lyhyeen itsenäiseen ratsastukseen, jossa kävin Selman kanssa lähinnä kaikki askellajit läpi. Tunnin onnistumista kuvaa parhaiten postauksen otsikko.

TÄMÄN POSTAUKSEN KUVISSA SELMAN SATULA ON VALUNUT LIIAN ETEEN JA HUOMASIN SEN ITSEKIN.
(Satula oli valunut vasta niin lopputunnista, että enää loppuverkan ajaksi sitä ei ruvettu korjaamaan, sillä Selma kuitenkin liikkui ihan mukavasti eikä ollut esim. lavoista tönkkö)


Kävelin ensin alkukäynnit ja hölkkäilin oikeaan kierrokseen kevennellen. Selma tuntui niskastaan melko jäykältä, eikä kuunnellut pohjetta kovin hyvin (mm. taivutuksissa juoksi pohjetta vasten), mutta hetken yritettyäni Selman ravia vähän työstää, sain kuin sainkin ponista irti melko hyvää ja tahdikasta ravia pätkittäin.


Tämän jälkeen lähdin ottamaan laukkaa, joka oli vähän erilaista kuin yleensä, koska koko ajan tunsin nostaneeni vastalaukan, vaikka alla olikin suurimman osan aikaa myötälaukka. Selma kuitenkin kauhoi lavoillaan sen verran, että laukka tuntui vähän ihmeelliseltä, mutta koska satula ei vielä tässä vaiheessa tuntunut valuneen, ei sille mitään ruvettu tekemään.


Oikean kierroksen jälkeen vuorossa oli hölkkäily ja laukat vasempaan kierrokseen. Mun on pakko hehkuttaa, miten ylpeä mä olen Selmasta! Sillä ei enää ole oikean ja vasemman kierroksen välinen ero niin iso, vaan toimii vasempaan toisinaan jopa paremmin kuin oikeaan, kuten tänään. Vasempaan kierrokseen neiti rupesi laskemaan päätään alas ja rentoutumaan vähän, joten vasempaan ravailtiinkin sitten enemmän.

Tykkäisin tästä kuvasta, ellei satula olisi noin edessä...

Vasempaan tuli oikeasti pari kertaa vastalaukka, mutta myötälaukka sujui paljon paremmin kuin oikeaan. Niinpä siis otettiin vain pari laukkapätkää, ennen kuin siirryin raviin (tässä vaiheessa huomasin siis satulan valuneen) ja hölkkäilin pari kierrosta ympyrällä kumpaankin suuntaan ennen kuin jäätiin kävelemään.


Tiivistettynä; käynnissä Selma oli aika normaali, harasi niskastaan tosi paljon vastaan, kun yritin saada sitä yhtään rennommaksi. Ravissa, kun oli pakolliset "voinkojuostapoisaltasi"- yritykset suorittanut, neiti toimi älyttömän hienosti. Laukat meni vähän suunnilleen ja sinnepäin, mutta kaiken kaikkiaan mä olen kuitenkin ihan tyytyväinen siihen, että kahdestaan (äiti oli kuvaamassa, mutta ei sanonut mun ratsastukseen mitään) päästiin edes noin hyvin sinnepäin.

Pysähtyykö poni vai eikö? Lauantaina pitäisi pysähtyä ainakin...

Huomenna siis olisi tarkoitus treenata kouluohjelmaa, mutta siitä en tule saamaan mitään materiaalia, sillä tunti on sellaiseen aikaan, etten saa ketään sitä kuvaamaan. Kuitenkin odotan huomista tuntia jo innolla, sillä nyt luotan siihen, että Selmalle saadaan järjestettyä kyyti ja että me ollaan Cruiselle menossa. Siispä huomenna vielä kunnon treeni ja lauantaina sitten näytetään, mihin me pystytään... :D (Varoitus: videolla könötän ihan miten sattuu ja laukassa pompin ihan ihmeellisesti, kyllä huomaa eron ihan selvästi siihen miten istun tunneilla). Kuitenkin olen vaan tosi tyytyväinen Selmaan, se kulkee pätkittäin jo tosi kivasti! ♥


~ Omppu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti