lauantai 26. syyskuuta 2015

Itseasiassa meni melkein hyvin

Jos ei oteta huomioon, että mokasin laukat kunnolla, ratahan oli muuten kyllä aika hyvä.Aamulla suunnattiin puoli yhdeksäksi tallille, missä ohjelmassa oli ensimmäisenä Selman "feikkipesu", letitys ja hännän selvitys. Aikaa jäi vielä reippaasti, joten kävelytin neitiä pihassa, ja kyytikin saapui hyvissä ajoin. Selma käveli koppiin melkein suoraan, ja Kullaalle lähdettiin hyvissä ajoin.


Perillä Kullaalla laitettiin Selma kuntoon ja mä lähdin verkkailemaan lähes heti. Kävelin ensin pitkin ohjin, sitten tein pysähdyksiä ja peruutuksia. Ravista tein käyntisiirtymisiä ja kentän toisessa päässä (toinen pää oli siis niin liukas, että siellä ei kovin paljoa tehnyt mieli edes ravata) yritin nostaa laukkaa. Tällä kertaa oikea pyöri ihan hyvin, mutta vasen laukka ei noussut kovin hyvin varsinkaan ilman raippaa.


Liian nopeasti tuli mun vuoro lähteä maneesin päähän valmistautumaan (maneesissa oli siis radalla olevan ratsukon lisäksi kaksi valmistautuvaa). Onneksi ensin me oltiin Selman tallikaverin kanssa valmistautumassa, joten siinä mielessä ei ollut mitään paniikkia, ja sen jälkeen meidän seuraksi päätynn tuli tuttu ratsukko Zilpalta. Tuolla päädyssä ei enää mitään pystynyt tekemään, vain keskittymään siihen, että hengittää.


Rata meni laukkoihin asti hyvin. Koko alkurata on seiskaa ja kuuspuolta, samoin oikean harjoituslaukan nosto. Temponlisäykset olisivat saaneet lähteä rohkeammin, halkaisijan alussa Selma vähän kiemurteli ja pysähdyksen jälkeen poistuu linjalta, mutta käyntisiirtyminen oli täsmällinen ja siitä saatiinkin 7,5. Oikea laukka olisi saanut lähteä hieman enemmän ylämäkeen, ja oikeastaan tästä lähti koko loppuradan kestänyt alamäki.


Vasenta laukkaa esitettiin muutama askel. Oikea laukka rikottiin ympyrän alun jälkeen. Vasemmasta harjoituslaukasta raviin siirtymistä ei esitetty. Numerot oikean laukkaympyrästä vasemman laukan loppumiseen asti on väliltä 6 (raviin siirtyminen oikeasta laukasta) - 4 (raviin siirtyminen vasemmasta laukasta, ei esitetty). Lopputervehdykseen tultiin kuitenkin melko hyvällä tiellä ja siitä saatiinkin seiska.Yleisarvostelussa oli mun istunnasta, asennosta ja apujenkäytöstä 7, mistä olin positiivisesti yllättynyt, vaikutuksesta hevoseen ja hevosen kuuliaisuudesta 5,5 (laukkarikot) ja oikeiden teiden seuraamisesta 6,5 (jees, nyt alkaa olla tiet suunnilleen kunnossa). Kommenttina vielä, että alun suoritus oli kivan tasainen, hieman lisää energiaa, mutta laukkaosuutta pitää harjoitella. Aikalailla samaa mieltä olen tuon esityksen perusteella (tosin ravissa Selma liikkui yllättävän kivasti, laukassa vaan tuli joku "jäätyminen" molemmille).


Siispä seuraaviin koulukisoihin on vielä paljon treenattavaa, mutta enpä mä kyllä tiedä, ollaanko me tällä kaudella menossa enää ainakaan koulukisoihin (muisti ei nyt sano, onko Zilpalla vielä koulukisoja tällä kaudella). Kuitenkin, maanantaina olen menossa taas Selman kanssa tunnille, katsotaan, josko pian päästäisiin taas hyppäämään. Perjantain rataharjoituksista mulla ei ole mitään materiaalia, joten niistä ei tule postausta, sillä ne menivät melko samalla tavalla, kuin kisat (tosin perjantaina jumitettiin vielä enemmän, kuin nyt).


~ Omppu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti