torstai 10. syyskuuta 2015

"Kokoamisia"

Otsikko siksi lainausmerkeissä, että niitä meidän kai oli tarkoitus tehdä, ellen ihan väärin ymmärtänyt.
No, mun ja Dollin tasolla se tarkoitti käytännössä sitä, että tavoite oli saada käynti /  ravi / laukka hidastumaan mutta ei löysistymään.


Tämän postauksen kuvat on otettu lauantaina, ainoaa materiaalia, mitä mulla on tuolta päivältä
Lauantaina oli tosiaan mun ensimmäinen iZkupäivä, jolloin osallistuin vain kouluvalmennukseen. Pienen sähläämisen jälkeen hevosena oli kuin olikin Dolli, joka tosin oli jo hölkännyt samana päivänä pari tuntia ympäri maneesia. Ehkä ponin työmotivaatio olisi voinut olla parempi, mutta en silti syytä sitä missään nimessä siitä, että valmennus meni miten meni.

Verryttelyn jälkeen siirryimme kaikki kolme ratsukkoa isolle ympyrälle. Asetus piti olla ulospäin - se tosin vähän jäi - ja ympyrän aikana piti ottaa useita muutaman askeleen pätkiä lyhyempää käyntiä, jossa kuitenkin säilyy tahti. Itse piti ajatella kasvavansa kymmenen senttiä pituutta, puristaa vatsalihaksilla ja joustaa vähemmän liikkeen mukana. Dollin kanssa mun piti kuitenkin ottaa ohjasta melko isojakin pidätteitä, koska muuten Dolli vaan jyräsi eteenpäin.

Kun tämä sujui, siirryttin tekemään samaa ravissa, mikä ei sujunut alkuun ollenkaan, sillä Dolli tuntui kutakuinkin keitetyltä spagetilta, vaikkei yhtä hyvin taipunutkaan (taipuvuus oli enemmänkin luokkaa keittämätön spagetti). Ravissa vaihdettiin tehtävää niin, että tiettyihin kohtiin ympyrää piti tehdä voltit, joilla piti ratsastaa hitaampaa ravia, ja muuten piti ravata ympyrällä vähän normaalia isommin ja reippaammin. Arvatkaas vain, ravattiinko me yhtään normaalia isommin, kuin ehkä yksi ympyrä.


Toiseen suuntaan jatkettiin volttitehtävää, ja pikku hiljaa aloin saada juonesta kiinni. Dolli alkoi toimia paremmin, edelleen oli vähän löysä, mutta ravista löytyi jo pari vaihdetta. Jälkimmäiseen suuntaan ei tätä tehtävää hinkattu kauaa, ennen kuin siirryttiin laukkaan, missä piti tehdä sama tehtävä.

Kyllä. Laukan lyhentämistä voltilla Dollilla. Jokainen Dollin tietävä voi varmaan kuvitella kuskin ylitsepursuavan innokkuuden tätä tehtävää kohtaan, sillä huonona päivänä Dollia ei välttämättä saa laukkaamaan edes kokonaista volttia. Ja mitä lyhentämistä, herra ties koska viimeksi Dolli on sellaisia tehnyt. Kuskikaan ei muistaakseen laukassa ikinä. Lähtökohdat tehtävään siis olivat mitä olivat eikä odotuksetkaan korkealla olleet, tavoitteena oli saada Dolli laukkaamaan koko voltti ja ehkä vähän lyhentämään paria askelta.

Oikeaan kierrokseen muutaman vähän sählätyn kierroksen jälkeen saatiin oikeastaan jopa tosi hyviä lyhennyksiä. Tätäkään tehtävää ei tehty kauaa, ennen kuin vaihdettiin suuntaa. Vasempaan kierrokseen ei sitten onnistunutkaan ihan niin hyvin, mutta pari ihan kelvollista lyhennystä saatiin aikaiseksi tähänkin suuntaan.

Babyface ♥
Tämän jälkeen enää loppuverkkailtiin hikiset ponit ja käytiin kävelemässä tielenkki. Olen tosi tyytyväinen varsinkin laukassa onnistuneisiin lyhennyksiin, sillä Dolli ei todellakaan näiden suhteen mikään automaatti ole ja oletus oli, että hyvä jos saan yhtään mitään sen suuntaistakaan aikaiseksi. En väitä, että olisi onnistunut täydellisesti, mutta paljon paremmin, kuin odotin.

Seuraavaan iZkuvalkkuun tosiaan onkin aikaa jonkun verran, ja koska käyn Zilpalla enää tunnin viikossa, treenailut jatkuu aktiivisemmin Selman kanssa. Tämän kuun 26. päivä ollaankin menossa Kullaalle koulukisoihin, mitä jännitän jo nyt tosi paljon, siellä mun pitäisi ratsastaa nimittäin Aikuisohjelma, jossa tuntuu olevan kaikki hankala...

~ Omppu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti