sunnuntai 13. maaliskuuta 2016

Että sellainen istuntakurssi

Ai homma hanskassa? No ehdottomasti!
Hanskat hukassa? Todellakin.


Anne piti meidän kotitallilla 11.-12.3 istuntakurssin, ja oman istunnan ollessa parhaimmillaankin mielenkiintoinen, pahimmillaan varmaan lähimpänä sietämätöntä, oli mun luonnollisesti pakko sinne ilmoittautua. Perjantaina käytiin läpi teoriaa, teoriaa ja lisää teoriaa, yllättävän hyvin ymmärsinkin, mistä puhuttiin. Tai no, ainahan voi luulla ymmärtäneensä, mutta käytännössä asian toteuttaminen ei sitten onnistukaan. Juuri niin kuin meille kävi tuolla kurssilla.

Lauantain ensimmäinen tunti oli käynti-ravi-painotteinen. Siitä ei ole kuvia - ehkä se on ihan hyvä. Kevyttä istuntaa ilman jalustimia. Jalat satulan eteen. Ravia ilman jalustimia, kevyessä istunnassa ja perusistunnassa. Siirtymisiä. Eikä kuulemma saa hapottaa. Kyllä muuten reidet huusi hoosiannaa, ja se epäilemättä näkyi.


Melkein koko ensimmäinen tunti meni siihen, että en todellakaan saanut kiinni siitä, mitä piti tehdä, tai miten olisi pitänyt istua. Vasta ihan lopussa, kun sain taas jalustimet jalkaan ja jalan asennon pätkittäin vähän järkevämmäksi, huomasin oikeasti, miten hyvältä Nata tuntui. Pystyin istumaan harjoitusravissa kohtuullisesti, selkä ei sattunut enkä pomppinut, kuin mikäkin superpallo. Kaiken kaikkiaan ensimmäisestä tunnista jäi ihan ok fiilis, koska loppuravit meni niin hyvin.

Jälkimmäisellä tunnilla oli tarkoitus laukata. No, kyllähän me laukattiin. Vähän turhan reippaasti, vähän epähallinnassa, vähän mielenkiintoisia teitä, mutta laukattiin. Istunta tuntui jopa normaalia huonommalta, en osannut yhtään istua ja jäin vetämään ohjista, kun Nata keräsi kierroksia. Istuntaa ajatellen siis meidän osalta jälkimmäinen tunti ei mennyt kovin hyvin - ravi tuntui ihan siedettävältä, saatiin muutamia hyviä pätkiä, mutta myös niitä huonompia.


Tarkoitus ei ollut näyttää nätiltä kummallakaan tunnilla, ja sen huomaa. Kuvia on vain jälkimmäiseltä tunnilta, ja jo niitä katsoessa tekee mieli hakata pää näppäimistöstä läpi - ai että näin hyvin meni? Kyllähän sen jo hevosen selässä tiesi, että ei tämä nyt mene ihan putkeen, mutta tietyt asiat näyttävät kuvissa vielä pahemmilta, kuin miltä tuntuivat. Se on oikeasti aika raivostuttava fiilis, kun ajattelet, että "okei, tunti meni nyt vähän päin puuta, mutta ainakin asia x meni kohtuullisesti", ja kun katsot kuvia, toteat, että asia x ei mennyt todellakaan niin hyvin, kuin luulit.

En saanut Nataa laukasta raviin. Ratsastin laukassa "käsijarru päällä". En osannut joustaa laukan mukana lainkaan. Pompin laukassa enemmän, kuin ravissa. En ymmärtännyt, miten piti joustaa lantiosta ja antaa lonkkien pyöriä. En saanut enää hevosen selässä lainkaan kiinni siitä ajatuksesta, mistä teoriassa puhuttiin. Suoraan sanottuna siis jälkimmäisellä tunnilla ei onnistunut oikeastaan mikään, paitsi ehkä harjoitusravi pätkittäin. Ja siinäkin mun jalat oli väärässä paikassa, eli ei oikeastaan sekään, paitsi jos verrataan siihen, miltä se olisi näyttänyt viikko sitten, ennen kuin ymmärsin jotain keskivartalon lihaksiin liittyvää.


Loppuravit Nata paineli taas menemään pätkittäin ihan kivaa ravia, vaikka vauhtia olikin vähän turhan paljon. Meidän osalta siis istuntakurssi ei ollut mikään kaikkein onnistunein, varsinkaan laukkapainotteinen tunti, ehkä mä siis vain otan tuon paperinipun, joka kurssilta saatiin, ja yritän sisäistää, mitä siinä sanotaan. Ja sen jälkeen yritän toteuttaa sen, ja totean, että en todellakaan ymmärrä, mitä mun pitäisi tehdä.

Tiedän kyllä, että huonosta istunnasta ei saa hetkessä hyvää. Siihen menee aikaa, ja sen eteen saa nähdä vaivaa. Siksi tämä postaus saattaa kuulostaa pätkittäin huomionhakemiselta tms, mutta sitä tämän ei ole tarkoitus olla. Tarkoitus oli todeta, ettei mennyt ihan niin kuin Strömsössä. Onneksi Anne tulee pitämään meille istuntapainotteisia tunteja jatkossakin, joten ehkä mä vielä joskus ymmärrän, mistä perjantaina ja lauantaina puhuttiin. Toivottavasti ainakin.


~ Omppu

2 kommenttia:

 1. Hyvä postaus :) Olisi kiva jos voisit tehdä joskus tarkemman postauksen istunnastasi, missä kertoisit istuntasi hyviä ja huonoja asioita :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Jossain vaiheessa varmasti joo, mutta ihan hetkeen en lupaa saavani sitä vielä aikaiseksi.

   ~ Omppu

   Poista