keskiviikko 2. maaliskuuta 2016

Päätöntä kaahailua

Miten meni näin niinku omasta mielestä?


Torstaina pitkästä aikaa estetunnille alle kuuden tunnin yö-unilla ja flunssaisena. Ei mikään parhain yhdistelmä, kun otetaan huomioon vielä sekin, että mulla oli ratsuna Hapsu. Itse tunnilla onneksi estekorkeudet pysyivät 40-50cm tuntumilla, sillä keskityttiin enemmänkin hevosen kääntämiseen ilman sisäohjasta vetämistä. Tämä helpotti hieman jännitystäni tuntia kohtaan, sillä olin jo illalla oikeesti todella väsynyt ja se varmasti näkyi jo vähän omassa ratsastuksessa.

Hapsu tuntui ihan normaalilta takapäästä jäykältä itseltään, ennenkuin otettiin muutamat laukat alle ennen hyppäämistä. Laukassa mentiin vähän lujaa, mutta pystyin jotenkin silti pitämään kontrollin hevoseen yllä. Niinkuin jo mainitsinkin, tunnin teemana oli kääntäminen, jota lähdettiin ensimmäisten pikkuhyppyjen jälkeen harjoittelemaan. Toisella pitkällä sivulla oli kolmen esteen linja ja toisella sivulla yksinäinen ristikko. Tehtiin ensin mm. ristikko, puolikasympyrä linjan keskimmmäiselle, siitä yli ja puolikas ympyrä takaisin ristikolle, tehtävää. Hapsu tuntui ihan kivalta, kääntyi hyvin ja oli kuulolla. Hypyissäkään ei oikeastaan ilmennyt sen kummempia ongelmia ennakoimiseni lisäksi. Tammanen oli todella reippaalla päällä ja liikkui hyvin omalla moottorillaan.

Nämä kuvat ovat jo varmasti moneen kertaan nähtyjä, sillä en ole vieläkään saanut ketään kuvaamaan..

Ennen seuraavaa tehtävää tultiin kolmen esteen linja kokonaisuudessaan ja katottiin esteiden väliin jäävät askeleet kuntoon. Tälle linjalle Hapsu tuntui lähtevän vähän lapasesta ja jäin enemmänkin roikkumaan kyytiin. Tosin ennen viimeistä estettä sain paketin jollakin tavalla kasaan ja pääsin vaikuttamaan vauhtiin, jota meillä tosiaankin oli vähän liikaa. Tarkoitus oli tosiaan saada molempien esteiden väliin viisi askelta, mutta meillä tuli ensimmäiseen neljä ja toiseen viisi, jolloin siis tajusin hidastaa hevosta. Tätä tehtävää muunneltiin niin, että tultiin kaksi ensimmäistä estettä, tehtiin ensimmäinen tehtävä eli keskiympyrä ja tultiin vielä viimeinen este. Tässä tulin mielestäni ilmeisesti vähän huonosti jollekkin esteelle, jonka jälkeen Hapsulta tuli vähän takapäätä ilmaan, jolloin jostain syystä lopetin melkein ratsastamisen kokonaan. Tehtävä kuitenkin saatin jollakin lailla tehtyä loppuun.

Viimeinen rataharjoitus olikin sitten vähän erilainen. Hypättiin ensimmäiset kaksi estettä, käännyttiin ennen kolmatta ympäri ja tultiin ensimmäinen uudelleen, käännyttiin sen takana ympäri ja tultiin viimeinen este linjalta, jonka jälkeen ratsastettiin vielä se yksinäinen este toiselta pitkältä sivulta. Tässä tehtävässä ne meidän ongelmat oikeastaan tulivatkin ilmi. Ensimmäiset kaksi estettä tuli ihan ok, mutta sitten heppa lähti lapasesta vähän enemmänkin ja mentiin seuraavasta esteestä ohi. Mulla oli todella paljon ongelmia hidastamisessa ja se näkyi kyllä Hapsustakin, joka protestoi roikkumistani pukeilla. Kyllä, käytännössä roikuin suussa, enkä istunut satulassa, mikä olisi heti ensimmäisenä pitänyt korjata, mutta mähän en sitä tietenkään tehnyt. No, tultiin tämä kieltoeste uudelleen, jonka jälkeen istuin siellä satulassa ja tein pidätteitä niin, ettei Hapsu lähtenyt kaahailemaan ja päästiin tehtävä ihan hyvin loppuun.


En tiiä, en oo varmaan kyllä pitkään aikaan ratsastanut noin huonosti, vaikka olikin esteitä. Vaikka lepopäivän huomasi hevosesta, joka innostuu vielä kaikenlisäksi esteistä vähän lisää, oli kyllä kuskikin ihan hukassa. Ja tämän oli vasta kolmas hyppelytunti Hapsun kanssa, että siinä mielessä ei voi odottaakaan hevosen toimivan ihan kaikkein parhaiten.

Mulla menee Hapsun kanssa kyllä yleisesti ottaen paremmin koulupuolella, vaikka toivon silti, että Hapsulla pääsisin vielä joku kerta parantamaan tämän tunnin virheitä (ja vaihteeksi istumaan siellä satulassa). Toisaalta Triinullakin voisi olla ihan kiva hypätä...

~ Amppa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti