lauantai 12. maaliskuuta 2016

"Istu ja pidä narut omissa käsissä"

Otsikkona varmasti tunnin yksi tärkeimmistä opeista.

Vaikka aamulla kaikki ei sujunutkaan niinkuin olisi pitänyt, kitaratunnilla en urpoillut normaalia enempää, ja pysyttiin hyvin aikataulussa kotiin paluun suhteen, sillä ehdin kerrankin olla ajoissa, kun kyyti tallille saapui. Tallille pääsin siis lähtemään ihan hyvissä fiiliksissä, jotka jatkuivat vielä tunnillakin. Ehkä sen takia tyytyväisen ratsastajan oli helppo hymyillä viimein päästessään sängyn uumeniin.

Torstaina ratsastin Poppiksella. Olin innoissani ja iloinen ihanasta hevoskaverista, joka oli tuolloin vähän energisemmällä tuulella, vaikka olikin liikkunut jo yhden tunnin. Alkukäynneissä vähän tuijoteltiin kulmia, katsomoa ja oltiin kuin lentoon lähdössä, ennenkuin sitten otettiinkin ohjat käteen ja lähdettiin verkkailemaan. Ravi tuntui hieman vetelältä, niinkuin hevonenkin, mutta meno parani heti, kun aloin vaatimaan hevoseltakin vähän enemmän. Verkka tehtiin aika lailla itsenäisesti sikin sokin ratsastellen ja hevosia taivutellen.

Ekassa kuvassa aika jolloin päästiin lähtemään tallilta ja toisessa Rasse.Tunnin aiheena oli puomeja, tosin kouluvarustuksella ja muutenkin kouluratsastusmielellä. Keskihalkaisijalla oli kolme n. neljän puomin pätkää, joiden väliin mahtui muutama raviaskel. Ensimmäiset puomit olivat lähellä A -päätyä, toiset keskellä ja kolmannet toisessa päässä. Hommat lähtivät käyntiin ihan vain sillä, että hevoset piti saada taivutettua puolen ympyrän tavoin ensimmäisille puomeille, joilla hevosen piti nostella jalkojaan, jatkettiin linja toiseen päätyyn, jossa viimeisillä puomeilla valmisteltiin taivutus suuntaan, johon haluttiin kääntyä. Poppis tuntui ihan kivalta, aluksi oli pientä ongelmaa jalkojen nostelussa, mutta tämän ongelman korjattua meillä meni jo aika hyvin. 

Seuraavaksi viriteltiin laukkaa tehtävään mukaan nostamalla se keskimmäisten puomien jälkeen. Noston jälkeen piti ratsastaa keksiympyrä, joka ei oikein tahtonut multa ainakaan ekoilla kierroksilla onnistua. Okei, hevonen laukkasi ihan kivaa laukkaa, mutta ympyrä oli kaukana keskiympyrästä, sisäpohje seikkaili jossain ja kuski oli muutenkin vähän pihalla. Kolmannella ympyrällä saavutettiin jo keksiympyrän mittasuhteet, jolloin päästiinkin vaihtamaan askellaji takaisin raviin ja ratsastamaan puomit loppuun toiseen päähän. Tätä suht simppeliä tehtävää ratsastettiin aika moneen kertaan, vähän paremmalla menestyksellä. Poppis tuntui kivan rennolta ja kuunteli pidätteitä todella hyvin.

Hapsun mood tunnille

Tunnin suurin ongelma syntyi viimeisessä tehtävässä, jossa keskimmäiset puomit eivät olleetkaan enää ravipuomit vaan puomikasa, jonka yli oli tarkoitus laukata, kääntää ympyrä jompaan kumpaan suuntaan ja tulla puomikasa uudelleen. Koska Poppis tiesi todellakin, mitä oltiin tekemässä, se sai vähän enemmän virtaa korvien väliin, ja teki mulle simppelistä tehtävästä hieman haastavamman. Meidän "hurjalle esteelle" tuli vähän isompiakin loikkia, kuin mitä olisi pitänyt, mutta se ei juurikaan menoa haitannut. Tosin laukka rullasi vähän liiankin reippaasti, joten voltin tekemisessä loppui käytännössä tila kesken. Tultiin tämä pariin kertaan ja vikalla kerralla tehtiin molempiin suuntiin ympyrät puomikasan päältä.

Sanottaisko vaikka, että kivaa oli. Ei mennyt ihan putkeen, mutta tunnilla ja sen jälkeen oli hyvä fiilis, heppa oli kiva ja muutenkin oli hauskaa. Että oikeastaan ihan onnistunut ratsastelu ♥

~ Amppa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti