perjantai 25. maaliskuuta 2016

Ekat loikat Lehmällä

"Mummo ottaa oikeen tosissaan"


Maanantain tunnista jäi niin hyvä fiilis, että siitä on vain pakko kirjoittaa. Homman nimi oli tosiaan "puomitunti", mutta jossain vaiheessa päädyin hyppäämään Natalla ensimmäistä kertaa. Viime puomituntiin verrattuna meni paljon hallitummin, olin itse paljon rennompi ja muistin hengittää, jolloin Natakin oli paljon rauhallisempi eikä ottanut niin paljoa virtaa maapuomeista. Mulla oli koko ajan tosi turvallinen olo, vaikka jossain vaiheessa Nata lähti vähän innostumaankin.


Ensin tultiin maapuomeja ravissa ja laukassa. Vähän jäi ehkä kaasu turhan paljon päälle laukan jälkeen, mutta homma tuntui olevan silti paremmin hallinnassa, kuin viikko sitten. Nata tuntui tosi hyvältä, saatiin muutamia ihan kivojakin toistoja, kun tultiin laukassa kahta maapuomia, joiden väli oli muistaakseni 12 metriä. Aika isoa laukkaa tultiin muutaman kerran ja mä sähläsin tapani mukaan aika paljon, mutta muutaman kerran tosiaan onnistuin olemaan sähläämättä.


Kun puomitehtävä sujui, Anne kasasi näistä kahdesta maapuomista ristikon. Siinä vaiheessa vähän jännitti, pakko myöntää, mutta yllättävän vähäisellä halvaantumisella selvittiin kuitenkin ja ristikosta (ehkä 20-30cm) päästiin kunnialla yli pari kertaa. Ja koska siinä ei ollut tarpeeksi järkytystä yhdeksi tunniksi, saatiin hypätä myös sama este nostettuna noin 50cm pystyksi. Nata halusi itse oikeasti mennä siitä esteestä yli, eikä sitä tarvinnut todellakaan yhtään puskea eteenpäin. Jopa tämän tajuamiseen meni muutama hyppy.


Tämän jälkeen pystyä nostettiin vielä kymmenisen senttiä, ja sekin tultiin kerran tai pari. Nata oli aika innoissaan, mutta kuitenkin sain sen esteen jälkeen ihan hyvin kiinni. Hypyt olivat hyviä, ei mitään kamikazeloikkia askel liian kaukaa tms, ja vaikka esteelle oltaisiinkin tultu hiukan reippaammassa tempossa, hyppy oli silti pehmeä ja sinne oli helppo mennä mukaan. Sitten jos esteet tuosta vielä joskus nousee, saa nähdä, miten paljon hankalampaa silloin on olla häiritsemättä hevosta yhtään hypyn aikana. Sillä ajatuksella nimittäin tultiin tuota pystyä ja ristikkoa, että suuhun ei saa jäädä kiinni, eikä muutenkaan häiritä hevosta, kun se hyppää. Yllättävän hyvin tämä tosiaan onnistui, sillä Nata ei ainakaan maanantaina harrastanut sellaisia tasajalkahyppyjä / kamikazeloikkia, joihin ei vaan ole mahdollista päästä mukaan.


Kaiken kaikkiaan mä olen tosi tyytyväinen, ja tunnilta lähtiessä oli lähinnä sellainen fiilis, että "koska hypätään seuraavan kerran?", sillä taas mulla oli estetunnilla oikeasti kivaa. Vähän tunnin jälkeen jo nauratti se totaalinen halvaantuminen sen ensimmäisen ristikon kohdalla. Silti mä en voisi olla tyytyväisempi tuohon tuntiin, sillä Nata meni aika kivasti ja varsinkin hypyt siihen pystylle ja ristikolle tuntuivat tosi hyviltä. Pakko todeta, että siihen verrattuna, miten ylitsepääsemättömältä se 60cm pysty tuntui, se näyttää videolla ihan järjettömän pieneltä... :D


~ Omppu

2 kommenttia:

 1. Ei kyllä uskoisi, että tää on teijän eka estetunti! Meette tosi hyvin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Pakko myöntää, että olen itsekin kyllä tosi tyytyväinen :)
   ~ Omppu

   Poista